Klaipėdiečiai prieš naujų mokslo metų šventę skubėjo apsirūpinti gėlėmis

Mokslo metų pradžios šventės tradicijos nemarios – jos išvakarėse turguje, parduotuvėse klaipėdiečiai pinigines tuštino gėlėms. Iš prekyviečių dažnas pirkėjas sekmadienį ėjo nešinas ne vienu, o keletu žiedų ar puokšte.

Senojoje turgavietėje akys raibo nuo įvairiausių spalvų kardelių – akivaizdu, kad šventei prekiautojai buvo iš anksto pasiruošę. Už vieną kardelį vidutiniškai buvo prašoma po 3 litus.

Priklausomai nuo dydžio, rūšies, rožių buvo galima įsigyti taip pat maždaug nuo 3 litų.

Su mokyklinio amžiaus atžalomis į turgų užsukę klaipėdiečiai rinkosi ir spalvingas astrų, jurginų bei kitų rudeninių gėlių kompozicijas, kurių kaina svyravo maždaug nuo 4 iki 10 litų, o kuklesnę kvapiųjų žirnelių puokštelę buvo galima įsigyti ir už 3 litus.

Netoli halės įkūrusi gėlių pardavėja Žana prisipažino, jog pirmąją dienos pusę prekyba buvo gana vangi, tačiau vylėsi, kad popietę sulauks daugiau pirkėjų. Sekmadienį moteris ketino darbuotis iki pat vakaro, tačiau prisipažino, jog gero uždarbio tikisi pirmadienio rytą.

„Turguje prekiausiu jau nuo 7 valandų“, – šyptelėjo prekybininkė.

Pašnekovės pastebėjimu, rožių pirkėjai apskritai nerizikuoja pirkti šventės išvakarėse. Prekiautoja neneigė, jog šia proga tarp klientų populiariausios gėlės – kardeliai.

Nemažai pirkėjų, užuot rinkęsi įprastas prekyvietes, skubėjo pas didmenininkus. Bent jau tokia parduotuvė Liepų gatvėje klientų stygiumi skųstis negalėjo – vidudienį ratuoti klaipėdiečiai, atvykę čia įsigyti gėlių, vos rado kur pasistatyti savo automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių