Klaipėdiečiai prisiminė Afganistane žuvusius draugus

Klaipėdiečiai, ne savo valia sovietmečiu išsiųsti kariauti į Afganistaną, Vėlinių dieną pagerbė žuvusius savo draugus, uždegė žvakes prie atminimo lentos ir aplankė šiemet mirusių bendražygių kapus.

Lapkričio antrąją Afganistano karo veteranų organizacijos „Miražas“ nariai susitiko prie buvusio karinio komisariato pastato uostamiesčio Vytauto gatvėje.

Čia šios organizacijos vyrų iniciatyva įrengta atminimo lenta ir metalinė tulpes primenanti žvakidė.

Kaip ir kasmet, vyrai uždegė devynias gedulo žvakes ir prisiminė klaipėdiečius, negrįžusius iš šio karo.

Jiems buvo atimta galimybė džiaugtis gyvenimu, mylėti, sukurti šeimas, susilaukti vaikų ir anūkų. Tai labai skaudu.

„Aš jų nepažinojau, bet kaskart, kai susirenkame prie atminimo lentos, pagalvoju apie tai, kad jiems buvo atimta galimybė džiaugtis gyvenimu, mylėti, sukurti šeimas, susilaukti vaikų ir anūkų. Tai labai skaudu“, – kalbėjo vienas organizacijos narių Vytautas Liaudanskis.

Dažną kartą į susitikimo vietą ateina ir vieno ar kelių žuvusiųjų mamos, jos vaišina vyrus pačių keptais pyragais ir taip dėkoja už puoselėjamą negrįžusių vaikinų atminimą.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šįkart buvę Afganistano karo dalyviai aplankė šiemet mirusių bičiulių Rimanto Chmieliausko ir Zigmo Stankaus kapus.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Laikas kasmet tolina žiauraus karo aidus, bet klaipėdiečiai, kuriems teko jame kautis, tikino nepamiršią šio išbandymo ir kasmet ateisią pagerbti žuvusių kovos draugų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbūt

Turbūt portretas
kai išėjo Stankus afganų organizacija Klaipėdoje, ,,Miražas" irgi su juo kartu išėjo visiems laikams.O gaila..Galėtų vykdyti šviečiamąją veiklą, rengti susitikimo vakarus su miestiečiais, kursantais ar dabartiniais kariais. Kur papasakotų kaip iš tikrųjų buvo.___Visiems dar esantiems - kuo didžiausios sėkmės ir sveikatos

Priekulė

Priekulė portretas
Sveikas senei matytas Vidmantai

Tau as

Tau as portretas
Su galva negerai? Kvieskis medikus kol laikas,uzteks lakt nes stogas visam pavaziuos.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių