Klaipėdiečiai rūpinosi biudžeto likimu

Šiemet klaipėdiečiai aktyviai teikė pasiūlymus 2015-ųjų miesto biudžetui. Dauguma idėjų buvo pagrįstos ir įmanomos įgyvendinti, tačiau sulaukta ir tokių, dėl kurių prireiks atskirų diskusijų. Jau šiandien savivaldybės taryba svarstys šių metų miesto biudžeto projektą.

Šiemet klaipėdiečiai aktyviai teikė pasiūlymus 2015-ųjų miesto biudžetui. Dauguma idėjų buvo pagrįstos ir įmanomos įgyvendinti, tačiau sulaukta ir tokių, dėl kurių prireiks atskirų diskusijų. Jau šiandien savivaldybės taryba svarstys šių metų miesto biudžeto projektą.

Dalyvavo aktyviai

Uostamiesčio savivaldybė kvietė ir klaipėdiečius prisidėti prie 2015-ųjų iždo formavimo.

Į savivaldybės kvietimą teikti pasiūlymus bei skatinti iniciatyvas atsiliepė nemažai uostamiesčio gyventojų. Klaipėdos savivaldybę pasiekė apie pusšimtis jų siūlymų.

"Miestiečiai iš tiesų buvo aktyvūs. Galima tik padėkoti, kad taip noriai įsitraukė į šį procesą", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Siūlys vietų bendruomenėms

Pašnekovės teigimu, gyventojų siūlymus galima suskirstyti į dvi grupes.

Pirmieji daugiau buvo susiję su vietos bendruomenių veikla, jų vykdomais projektais. Gyventojų prašymus planuojama paskirstyti vietos bendruomenių taryboms, kad šios apsvarstytų pageidavimus ir juos įgyvendintų.

Uostamiestyje veikiančios keturios vietos bendruomenės jau ne vienus metus išsidalija beveik pusę milijono litų.

"Gyventojų siūlomi darbai tikrai nedideli: pora suolelių, žaidimo aikštelių. Todėl manome, kad bendruomenės ir galėtų įgyvendinti šiuos projektus", – paaiškino J.Simonavičiūtė.

Antrąją dalį siūlymų daugiausia galima priskirti Miesto ūkio departamento jau suplanuotoms priemonėms. Klaipėdiečiai dažniausiai teikė siūlymus dėl želdynų ir gėlynų tvarkymo, lietaus nuotekų tinklų remonto, apšvietimo tinklų įrengimo, naujų tualetų statymo.

"Gerai yra tai, kad gyventojai teikė realius siūlymus, kuriuos tikrai galima įgyvendinti", – sakė administracijos direktorė.

Pateikė per vėlai

Pašnekovė pastebėjo, kad vienas pasiūlymas gautas ir iš Klaipėdos jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos. Uostamiesčio senjorų pasiūlymas buvo kompleksinis, apimantis keletą veiklos sričių, todėl tokią iniciatyvą, pasak J.Simonavičiūtės, reikėjo teikti kiek anksčiau.

Garbaus amžiaus klaipėdiečiai norėjo, kad uostamiestyje būtų sudarytos galimybės bent kartą per metus nuodugniai pasitikrinti sveikatą.

Tokiems pasiūlymams reikia sukurti visą sistemą bei numatyti jos funkcionavimą. Tai paprastai nėra atliekama tvirtinant biudžetą.

Prašė nemokamų kelionių

Taip pat savivaldybę pasiekė ir raginimas klaipėdiečiams, sulaukusiems pensinio amžiaus, leisti nemokamai naudotis viešuoju transportu.

Tokios senjorų idėjos įgyvendinimas savivaldybei skaudžiai kirstų per kišenę. Suskaičiuota, kad vietoje dabar planuojamų 4,81 mln. eurų išlaidas reikėtų didinti iki 8,41 mln. eurų.

"Visų pirma, šiuo metu net nėra patvirtintos tokios bilietų rūšies. Taryba bilietų kainas tvirtino praėjusių metų gruodį", – pabrėžė J.Simonavičiūtė.

Pašnekovės teigimu, jeigu politikai ir svarstytų tokią galimybę, reikėtų atskiros ir nuodugnios diskusijos bei naujų sprendimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ojjojo

ojjojo portretas
kaip tu besirupintum o bus kaip jiem geriau.geriau palauzik galva kur pririnkt buteliu kad nusipirkt MERSEDESA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių