Klaipėdiečiai skiepytis be registracijos neskubėjo ir sekmadienį

Savaitgalį beveik 200 senjorų pasinaudojo galimybe nuo COVID-19 pasiskiepyti be išankstinės registracijos. „AstraZeneca“ vakcina buvo skiepijami 65-erių ir vyresni klaipėdiečiai. Pirmadienį ir antradienį be registracijos pasiskiepyti galės abiturientai ir švietimo įstaigų darbuotojai.

„Einame žemyn per prioritetines grupes su „AstraZeneca“, suprasdami norą greičiau atlaisviniti mokyklas, kad būtų tinkamai pasiruošta baigiamiesiems egzaminams“, – paaiškinoKlaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Abiturientai ir švietimo įstaigų darbuotojai Klaipėdos miesto poliklinikoje skiepyjami nuo 14 iki 20 valandos.

Su savimi reikia turėti švietimo įstaigos darbuotojo pažymėjimą arba švietimo įstaigos vadovo pasirašytą pažymą. Moksleiviams užtenka mokinio pažymėjimo.

Kol kas žemesnį prioritetą turinčioms gyventojų grupėms anksčiau laiko naudojama tik „AstraZeneca“ vakcina. Nors prioritetas buvo teikiamas senjorams, ne vienas atsisakė baimindamasis šalutinio poveikio.

Kilus įtarimams, kad „AstraZeneca“ vakcina nesaugi, skiepijimas ja trumpam buvo visiškai sustabdytas. Tačiau nustačius, kad nuogastavimai nepagrįsti, jis buvo atnaujintas. Tačiau daugelis nebenori šios vakcinos.

„Šiandien buvo beveik 130, bet iš jų apie 30 policijos pareigūnai. Juos skiepijome penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Pradžiugino, kad šiandien skaičius didesnis. Žiūrėdami, kaip vakar skiepijosi Jūrininku sveikatos centre, galvojome, kad bus dar mažiau“, – teigė L.Venckienė.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vakcinavimo centre šeštadienį apsilankė mažiau nei 70 klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na ir organizavimas...blogas ,visai blogas

Na ir organizavimas...blogas ,visai blogas portretas
Kas per nesąmonė "gyva eilė". Registruokite kas nori ir greičiau organizuokite. Vilniuje jau juda ir jaunesnių nei 65 metų apklausa kas nori skiepytis. Na ir organizacija, turbūt KUL organizuoja...Duokite šeimos gydytojams apklausti visus virš 50 metų kas nori, paskui sudarinėkite eiles kam priklauso ir bus aišku ir tvarkinga.

BRONISLOVAS

BRONISLOVAS  portretas
as tik nesuprantu kam skiepyti jaunus ir sveikus moksleivius karius policininkus,kai ligoninej guli ir mirsta 50 plius.klaipedoje ne vienas jaunas negulejo ligoninej ir nemire.visi 50 plius.ar nereikejo paskelbti visi norintys nors 60 plius.man 64 metai as skambinau pasake ko cia skambineji tau nera 65m,o as buciau pasiskiepyjes.klp ir toliau gydytojai dirba nuotoliniu budu pas seimos gali uzsireigistruoti tik po menesio ir tai konsultacijai telefonu,nors pvz kaune po keliu dienu ir tave priima gyvai.koks tikslas skiepyti jaunus nes ir paskiepyti jie gali uzkresti vyresnius kuriems arba ligonine arba mirtis.

ministras žadėjo atvežti skiepus tiem kas nori

ministras žadėjo atvežti skiepus tiem kas nori portretas
tegu veža į Vilnių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių