Klaipėdiečiai susitiko su misionieriumi H. Šulcu

Antrąją Velykų dieną Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia sulaukė neeilinių svečių. Čia mišias kartu su kunigu Viliumi Viktoravičiumi laikė ir bendruomenės nariais susitiko misionierius iš Ruandos kunigas Hermanas Šulcas.

Susirinkusiems misionierius pasakojo apie savo gyvenimą, darbą, misijas Ruandoje. Prisiminė ir vaikystę, tuometinę Klaipėdą. Misionierius tvirtino, kad tuometiniai laikai buvo sunkūs.

H.Šulcas gimė Klaipėdos vokiečio liuterono ir katalikės žemaitės šeimoje. Artėjant Antrajam pasaulinio karo frontui ir šeimai traukiantis nuo artėjančios Raudonosios armijos, tėvas žuvo apšaudymo metu. Našlė mama apsigyveno Vakarų Vokietijoje, vėliau Liuneburge.

H.Šulcas lankė Vasario 16-osios gimnaziją Diepholze ir Hiutenfelde, kuri buvo išlaikoma ypač lietuvių rėmėjų aukomis.

Po kiek laiko persikėlė į Saleziečių berniukų gimnaziją Italijoje. Vėliau baigė pedagogiką ir filosofiją Saleziečių įstaigose, Romoje įsigijo teologijos licenciatą ir 1968 metais ten buvo įšventintas į kunigus.

Misionieriumi Ruandoje H.Šulcas dirba nuo 1978 metų. Dažnai jis čia tapdavo ir mediku, nes šiame krašte medicina nėra išplėtota. Jis įsteigė Jaunimo sodybą ir mokyklą, kurioje čia gyvenantys vaikai buvo mokami gyvenimo įgūdžių bei amatų.

Jaunimą sodybą jis įkūręs yra ir gimtojoje žemėje – Kėkštuose. Į ją savaitgaliais suvažiuoja vaikai iš apylinkių, būna ir iš asocialių šeimų.

H.Šulcas laisvai kalba devyniomis kalbomis: vokiečių, lietuvių, italų, anglų, portugalų, prancūzų, lotynų, graikų ir kinjaruanda kalba.

Į susitikimą atėję klaipėdiečiai domėjosi misionieriaus veikla, gyvenimo istorija. Po susitikimo organizuota rinkliava jo veiklai paremti. Klaipėdiečiai aukojo tiek, kiek kiekvienas galėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių