Klaipėdiečiai suskubo pranešti apie korumpuotus policininkus

Žinia apie tai, kad sekmadienio naktį Klaipėdoje nutverti uostamiesčio policijos patruliai, paėmę iš neblaivaus vairuotojo kyšį, sujudino vairuojančią miesto bendruomenę.

Antrą dieną netyla Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnų telefonai.

Šios tarnybos vadovas Gediminas Savickas pasakojo sulaukęs daugybės skambučių. Žmonės pasakoja apie kitus faktus, kai, sustabdę kelių eismo taisyklių pažeidėjus, policininkai reikalavo ir paėmė kyšius.

Daugelis pašnekovų tikina apie šiuos faktus girdėję iš savo pažįstamų ar giminaičių. Kol kas nė vienas skambinusysis neprisipažino pats davęs pareigūnui kyšį. Dauguma klaipėdiečių ne tik pasakoja, ką girdėję, bet ir konkrečiai nurodo, koks pareigūnas, kada ir kokiomis aplinkybėmis susigundė ar net reikalavo jiems neteisėtai sumokėti už tai, kad nebaus pažeidėjų.

„Turime patikrinti kiekvieną nurodytą faktą, tad, patys to nenorėdami, sekmadienį įkliuvę pareigūnai užkrovė mums darbo. Sulaukiame pasakojimų apie konkrečius kyšininkavimo atvejus, tačiau dalis pašnekovų nori tik išsikalbėti“, - pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų tarnybos vadovas G.Savickas. 


Šiame straipsnyje: kyšis policininkams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių