Klaipėdiečiai užfiksavo į sunkvežimį sumestas bylas: bandė atsikratyti svarbiais dokumentais?

Prie Klaipėdos rotušės gyventojai pamatė netikėtą vaizdą – du žmonės į krovininės mašinos kėbulą metė segtuvais susegtus dokumentus.

Vakar perpiet Danės gatve pro miesto rotušę ėjęs klaipėdietis pastebėjo neįprastą dalyką. Pluoštai segtuvų gulėjo sukrauti tiesiog ant šaligatvio, du žmonės labai intensyviai juos metė į mašiną.

„Kažin ar čia neketinama atsikratyti kokiais svarbiais popieriais? Negi dokumentai bus išmesti tiesiog į sąvartyną, ar juose užfiksuotos pavardės ir įvykiai bus prieinami niekaip su jais nesusijusiems asmenims?“ – ėmė abejoti žmogus.

Klaipėdos miesto savivaldybės Bendrojo skyriaus vadovas Lukas Jonušas patikino, kad segtuvuose yra jau nebeegzistuojančios institucijos – Klaipėdos apskrities viršininko administracijos trumpai saugomi dokumentai, kurie rotušėje susikaupė nuo 1995 iki 2010 m.

Visi segtuvuose susegti popieriai jau nurašyti. Pasakymas „trumpai saugomi“ reiškia, kad dokumentai turi būti laikomi 10 metų. Vėliau jie sunaikinami.

Savivaldybė yra sudariusi sutartį su įmone, kuri perdirba antrines žaliavas. Ši įmonė yra įsipareigojusi sunaikinti nebesaugomus dokumentus taip, kad juose užfiksuoti asmens duomenys nepasklistų.

„Įmonė yra įsipareigojusi, kad sunaikins duomenis nepažeisdama konfidencialumo. Vėliau ji išrašo pažymą, kad viskas atlikta būtent taip, kaip reikalauja sutartis. Taigi patvirtinama, kad bylos nesimėtys kur nors sąvartyne, o jose užfiksuoti asmens duomenys ar kita informacija nebus atskleista, – patikino L.Jonušas. – Bendrojo skyriaus vadovu dirbu nuo praėjusių metų balandžio 1-osios. Norėjau kuo labiau apsitvarkyti, kad liktų daugiau vietos ir būtų galima atvežti kitų dokumentų.“

Bylų per minėtą laikotarpį sukaupta nemažai, jos tilpo į dvi krovinines mašinas ir buvo gabenamos iš rotušės antradienį bei ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdo Mykolo anūkas

Algirdo Mykolo anūkas portretas
Buvusios Apskrities Viršininko administracijos, prichvatizuotų žemės sklypų Giruliuose dokumentai išvežami vsio zakono

jo

jo portretas
Čia visa valdininkų darbo vertė,padirbo parašė ir į savartyną...

ai tai

ai tai portretas
čia gal praėjusių rinkimų biuleteniai..:D)
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių