Klaipėdiečiams automobilius tenka statyti ant šaligatvių: viena po kitos fiksuojamos baudos

Policijos patruliai per dvi pastarąsias savaites vis suka ir suka į Vaidaugų gatvės 1-ojo namo kiemą. Pareigūnai iškvietimus gauna dėl automobilių, stovinčių ant šaligatvių.

Skundė kitus, įkliuvo pats

"Kiek galima bausti gyventojus, kurie gyvena Vaidaugų gatvės 1-ajame name? Jau antrą kartą per savaitę gauname baudą už automobilių stovėjimą. Tai gal verta, po galais, pastatyti tam tikrą ženklą, kad žmonės galėtų ramiai palikti savo mašinas?" – Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje klausė gyventojas.

Paaiškėjo, kad šio namo kiemą akylai prižiūri kažkuris vietos gyventojas. Vos išvydęs ne vietoje paliktą automobilį, žmogus kaimyną skundžia policijai.

"Kažkas labai uoliai žiūri tvarkos. Bet būna visokių situacijų. Vienas toks gyventojas, uoliai rašęs skundus dėl kaimynų paliktos mašinos, vieną dieną pats įkliuvo analogiškoje situacijoje. Atvažiavome tikrinti ir jį patį teko nubausti", – pastebėjo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Vieniems nėra kur pastatyti mašinų, kitiems jos trukdo.

Tos pačios problemos

Skundų dėl Vaidaugų gatvės kiemo yra sulaukęs ir Viešosios tvarkos skyrius.

"Iš skundo sunku suprasti, ko iš mūsų norima. Žmogus gavo dvi baudas per savaitę. Gal norima, kad būtų leista automobilius statyti ant šaligatvių? Vargu ar tai įmanoma, nes tuomet visi šaligatviai bus apstatyti. Žinant tą rajoną, ten visuomet bus nepatenkintų. Vieniems nėra kur pastatyti mašinų, kitiems jos trukdo. Tokios situacijos – amžinos. Stovi devynaukštis, o automobiliams tik šešios vietos", – ironizavo M.Poimanskis.

Marius Poimanskis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Viešosios tvarkos skyrius į pietinę miesto dalį niekada nevažiuoja tuščiai, beveik visada skundai pasitvirtina.

Pataria rengti projektą

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad kelio ženklą, leidžiantį statyti automobilį vienu ar dviem ratais ant šaligatvio, būtų įmanoma palikti tuomet, jei būtų parengtas specialus projektas.

"Mes tokių prašymų, ypač iš pietinių miesto rajonų, gauname daug. Bet name dažniausiai gyvena ir nevairuojančiųjų automobilių. Jei visi šaligatviai būtų apstatyti automobiliais, specialiosios tarnybos laiptinių nepasiektų, greitosios automobiliai iš viso neįvažiuotų. Todėl reikia laikytis tam tikros tvarkos", – pažymėjo R.Mockus.

Sėkmingiausiai tokias problemas sprendžia bendrijos, taip pat namą administruojančios įmonės.

"Reikėtų susirasti rimtą projektuotoją, jis atliktų matavimus, išmatuotų šaligatvių plotus ir parengtų stovėjimo vietų schemą. Ją reikėtų suderinti su policija ir patvirtinti savivaldybėje. Toks leidimas dažniausiai išduodamas. Turime sėkmingų pavyzdžių, nors žmonės net kiemų neturi", – patarė R.Mockus.

Gedminų gatvėje daugiabučio, kuris net neturi kiemo, gyventojai parengė tokį projektą ir sėkmingai nubraižė automobiliams skirtas vietas.

"Reikia suprasti, kad ši problema nežinia kada bus išspręsta. Vietų automobiliams visada trūks. Todėl reikia atidžiai analizuoti visas galimybes, jei tik tokių yra", – situaciją paaiškino R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ali g

Ali g  portretas
Problema neisprendziama, o visokie gandonai ir ozina patys neturedami masinu.

Klpd.

Klpd. portretas
Savivaldybė teritorijų valymą ir tvarkymą seniai ,,permetė" ant gyventojų galvos. Dabar ir automobilių statymo problemą, kaip matosi, reikia patiems spręsti. Nors kiekvienoje teritorijoje galime surasti sklypų kurie priklauso savivaldybei bet yra NELIEČIAMI ir kažkodėl-tai laikomi nežinia kam. O jūs gyventojai susimeskit ir įsirenkit stovėjimo vietas ant...stogų.:D) Juk esate turtingi kaip rokfeleriai ir privalote rūpintis aplinka kurioje gyvenate?:D).Sustiprinkit stogus gelžbetoniu ir pasidarykit liftą kuris aukštyn kels visas auto.:D)))Kas iš gyventojų nenorės - perduokit anstoliams. Tie laukia nesulaukia uždarbių

Piktas

Piktas portretas
Uz ka mokescius mokam? Aplinka kaip po karo. Kazkokias butaforijas stato, o zmoniu gerovei nieko… Maisto prekiu parduotuves kas 100 metru… klanu laikmetis…
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių