Klaipėdiečiams – gabalėlis Rumunijos

Rumunija pirmąjį šių metų pusmetį pirmininkauja Europos Sąjungos tarybai, tai tapo puikia proga klaipėdiečiams geriau susipažinti su šia šalimi neišvykstant iš namų.

Penktadienį proga Rumunijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Danas Adrianas Balanescu klaipėdiečiams pristatė spalvingą savo tautiečio Sorino Onisoro fotografijų parodą.

„Amžinasis Rumunijos kaimo grožis“ – taip pavadinta paroda eksponuojama Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje. Ją galima apžiūrėti iki liepos 15 dienos.

Penktadienį vyko parodos atidarymas, kuriame dalyvavo D.A.Balanescu ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Fotografijų autorius yra archeologas, o fotografuoti ėmė tada, kai 2003 metais gavo dovanų pirmąjį fotoaparatą. Autorius tapo garsus savo krašto žmonių, gamtos bei įdomių vietovių nuotraukomis.

Kaip pasakojo Rumunijos ambasadorius, fotografas su savo herojais gyvena ne vieną savaitę, kol jie pripranta prie fotoaparato, ir jis jų nebetrikdo.

S.Onisoras mėgsta fiksuoti tradicines šventes, joms besiruošiančius gimtojo krašto žmones.

Autorius keliauja į įvairius Rumunijos regionus, nuo Maramurešo iki Bukovinos, Transilvanijos ar Dunojaus deltos.

Parodoje akį traukia linksmųjų kapinių vaizdai, kaimą „Sapanta“, amatininkų portretai ir žmonių iš Dunojaus deltos, vestuvių, gerai išlikusių kaimų Transilvanijoje vaizdai, Bukovinos bažnyčios.

Sveikindamas Rumunijos ambasadorių uostamiestyje V.Grubliauskas užsiminė, kad esama planų, jog Klaipėda ir Rumunijos uostamiestis Konstanta susibičiuliaus ir mūsų šali žmonės turės galimybę dar geriau pažinti vieni kitus.

D.A.Balanescu pakvietė būrį į parodos atidarymą atėjusių klaipėdiečių pasivaišinti rumuniškomis vaišėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
partnerystė su tokia tolima šalimi kainuotų per brangiai, turint omenyje, kad savivaldybės bosai, žinoma, važinėtų į tą šalį. Juk toks skanus rumuniškas vynas. O tai kad tos delegacijų kelionės būtų apmokamos iš MŪSŲ - visų klaipėdiečių pinigų - dėl to jie galvos nesuktų.

Jep

Jep portretas
Ikeja visos Rumunijos valstybės miškus nupirko! Visus! Taip rumunai myli savo šalį! Panašiai kaip ir lietuviai... :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių