Klaipėdiečiams galvos skausmas dėl laiptinių: už kieno pinigus bus dezinfekuojama?

  • Teksto dydis:

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija nusprendė, kad šiuo karantino laikotarpiu absoliučiai visų uostamiesčio daugiabučių laiptinės turės būti dezinfekuojamos. Tačiau gyventojai iki šiol neturi informacijos, kas, kada ir už kieno pinigus turės tai daryti.

Palikti nežinioje

Smiltelės g. 29 dešimties aukštų namą administruoja daugiabučių namų savininkų bendrija "Perlas", kurios pirmininkė – Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė.

Bendrija dėl patalpų valymo yra sudariusi sutartį su įmone "Mano daugiabutis", tačiau, anot šio namo gyventojų, jų laiptinių ir liftų pastaruoju metu ši bendrovė ne tik nedezinfekuoja, o tai jau privaloma, bet net ir nebeplauna.

"Gal tai mano subjektyvi nuomonė, bet pastarąsias kelias savaites nemačiau, kad mūsų laiptinė ar liftas būtų plaunamas. Juk mes mokame už paslaugas, o kažkodėl yra netvarkoma. Susisiekiau ir su tos bendrovės vadovu, jis tikino, kad jie paslaugas atlieka. Tačiau tai – netiesa. Be to, iš mūsų namo šiomis dienomis išvežė moterį, kuri įtariama užsikrėtusi koronavirusu. Kaimynystėje gyvena ir toks jaunuolis, neseniai grįžęs iš Norvegijos, nesilaikantis karantino. Todėl laiptines ne tik būtina plauti, bet ir dezinfekuoti", – kalbėjo namo gyventojas Andrejus.

Paslaugos kainos pribloškia

Smiltelės g. 29 name gyvena daug garbaus amžiaus žmonių, kurie patenka į rizikos grupę, o jų laiptinės yra nevalomos.

"Čia jau ne pinigų, tai sveikatos ir gyvybės klausimas", – sakė susirūpinę žmonės.

Bendrijos pirmininkė L.Girskienė tvirtino, kad ieško įmonių, galinčių atlikti dezinfekciją, bet esą kainos yra nenormaliai aukštos.

Viena įmonė už 10 aukštų namo vienos laiptinės dezinfekavimą nori 200 eurų. Viso namo dezinfekcija – 600 eurų.

"Tai – žmonių apiplėšimas. Man skambino moteris iš vieno Statybininkų pr. daugiabučio, ten iš kiekvieno buto prašo po 50 eurų už dezinfekciją. Nenusprendžiau dar, kaip pasielgti. Ne vienam pirmininkui ar namo administratoriui kyla tokių klausimų. Bandysiu greitai apklausti gyventojus", – teigė L.Girskienė.

Vieni paslaugos teikėjai už vieno kvadratinio metro laiptinės patalpų dezinfekavimą prašo po 10 ct, kiti nori euro.

Neretu atveju tos įmonės, su kuriomis bendrijos yra sudariusios laiptinių valymo sutartis, aiškina, kad jos neprivalo atlikti dezinfekcijos darbų.

Kas už viską sumokės?

Šiuo karantino laikotarpiu laiptines dezinfekuoti yra privaloma. Tai šią savaitę konstatuota Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

"Jau kurį laiką papildomai dezinfekuojami viešieji tualetai ir viešasis transportas. Klaipėdoje turi būti privalomai dezinfekuojamos ir absoliučiai visų daugiabučių laiptinės", – konstatuota komisijos posėdyje.

Tačiau kas už tai mokės, dar neaišku, nes užsitęsus karantinui ši našta gyventojams taps finansiškai nepakeliama.

Akivaizdu, kad šį darbą turės atlikti namų administratoriai, savivaldybė to neorganizuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Su Klaipėdos Savivaldybės pagalba plėšia iš mūsų . Kam virusas , karantinas , mirtys , o kam - biznis .

Anonimas

Anonimas portretas
ŽMONĖS, nusiraminkit. Visi solidariai išminusuokit sumą iš sąskaitos už dezinfekavimą ir nemokėkit. Arba visai nemokškit, kol gausit sąskaitą be dezinfekcijos sumų

Pilietė

Pilietė portretas
KLAIPĖDIETI, nemokėk už dezinfekciją. VYRIAUSYBĖ skyrė milijoną dezinfekcijai laiptinėse.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių