Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiams padovanojo aikštelę

2016-07-25 14:00

Prekybos uosto seniūnaitijos gyventojus nudžiugino jau daug metų Ispanijoje su šeima gyvenančio klaipėdiečio dovana. Vyras sutvarkė aplinką prie uostamiestyje turimo būsto ir įrengė vaikų žaidimų aikštelę.

Vytauto Petriko nuotr.

Atrakcionai vaikams išdygo kieme, kuriuo naudojasi penki namai. Ji yra šalia Gintaro gatvės 8 numeriu pažymėto pastato.

Prekybos uosto seniūnaitijos seniūnaitis Ruslanas Schneiderat pasakojo, kad prieš metus jam paskambino viena namų dizainerė. Moteris pasakė, kad jos klientas nori prisidėti prie rajono gražinimo.

"Domėjosi, ar skirti seniūnaitijai pinigus, ar patiems pasirūpinti sutvarkyti teritoriją. Pasakiau, kad mums tinkamesnis yra antras variantas. Pasiūliau įrengti vaikų žaidimų aikštelę", – pasakojo seniūnaitis.

Pasak R.Schneiderat, po kiek laiko prasidėjo darbai. Seniūnaitis susitiko ir su žmogumi, kuris nusprendė rajono gyventojams įrengti aikštelę.

"Tas žmogus su šeima daug metų gyvena Ispanijoje. Klausiau, kodėl jis ėmėsi įgyvendinti tokią iniciatyvą. Vyras paaiškino, kad jam nepatinka netvarka prie jo būsto tvoros, kad nėra takelio. Jis norėjo išlikti nežinomas", – pasakojo seniūnaitis.

Gintaro gatvėje jau įrengta vaikų žaidimų aikštelė, toje vietoje, kur buvo purvynas, pakloti takeliai iš trinkelių. Ispanijoje gyvenantis klaipėdietis pasirūpino ir žole – ją pasėjo. Pasodino ir medelių, gėlių. Dar vyras planuoja įrengti smėlio dėžę, pastatyti suoliukų.

"Tai tikrai labai graži ir netikėta iniciatyva. Smagu, kad yra tokių žmonių. Kalbėjau su mamytėmis, kurių vaikai žaidžia aikštelėje, senjorais. Visi labai džiaugiasi naujais įrenginiais ir sutvarkyta aplinka. Išgirdę, kad tai padaryta privačiomis lėšomis žmogaus, kuris čia negyvena, buvo labai nustebę", – tvirtino seniūnaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų