Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiams - priverstinis grūdinimasis šaltu vandeniu

2013-04-19 11:14
Klaipėdiečiams - priverstinis grūdinimasis šaltu vandeniu
Klaipėdiečiams - priverstinis grūdinimasis šaltu vandeniu / Shutterstock nuotr.

Klaipėdiečiams šiemet teks vėl priverstinai grūdintis. Gegužę šiaurinėje miesto dalyje, birželį – pietinėje vyks šilumos trasų hidrauliniai bandymai, dėl kurių bus išjungtas karštas vanduo. Numatoma, kad patikrinimai daug ir didelių defektų tinkluose neturėtų atskleisti.

Pažeidimai mažai tikėtini

Tradiciškai hidrauliniai bandymai pirmiausia bus atliekami šiaurinėje miesto dalyje. Čia jie prasidės gegužės 13-ąją. Pietinės dalies gyventojams be karšto vandens teks gyventi nuo birželio 10 dienos.

Numatoma, kad šilto vandens tiekimas bus atnaujintas per savaitę.

Ilgiau be jo tenka gyventi vietų, kur aptinkama gedimų, gyventojams.

Tačiau energetikai prognozuoja, kad gedimų neturėtų būti labai daug.

„Žiema buvo tolygi. Nebuvo didelės oro temperatūrų kaitos. Tad nereikėjo kaitalioti temperatūrinio režimo trasose, kas turi didelės įtakos vamzdžių susidėvėjimui. Dėl to pažeidimai trasose mažai tikėtini“, – prognozavo bendrovės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovo pavaduotojas Arūnas Smaguris.

Padeda išvengti avarijų

Tarp klaipėdiečių ne kartą kilo diskusija, kodėl visada pirmiausia trasų patikrinimai vyksta šiaurinėje miesto dalyje ir tuomet, kai orai savo šiluma per daug nelepina. Aiškinama, kad taip elgiamasi dėl viešbučių.

Birželį jau prasideda turizmo sezonas, o ne visi jų turi vandens šildytuvus. Tad laikinai sustabdžius karšto vandens tiekimą būtų nepatogumų turistams.

Neretai gyventojams kyla klausimas, kam apskritai reikalingi tokie patikrinimai.

Specialistų teigimu, net ir šiais laikais hidrauliniai bandymai yra vienintelis būdas, kuriuo galima patikrinti, ar vamzdžiai nėra susidėvėję. Jie atskleidžia silpnąsias trasų vietas, kad būtų išvengta avarijų šildymo sezono metu.

Atnaujins dalį trasų

Kasmet bendrovė „Klaipėdos energija“ atnaujina dalį trasų. Šiemet numatyta rekonstruoti 5,172 kilometro tinklų. Seni vamzdžiai bus pakeičiami naujais bekanaliais, iš anksto izoliuotais.

Šiemet tinklų atnaujinimas kainuos 9 mln. litų be pridėtinės vertės mokesčio. Trasų keitimas bus finansuojamas bendrovės „Klaipėdos energija“ lėšomis. Darbus planuojama pradėti birželį, o baigti spalį.

Panašus kiekis trasų atnaujintas ir pernai. Tačiau darbai buvo finansuojami ne tik bendrovės „Klaipėdos energija“, bet ir ES lėšomis.

Iš viso Klaipėdoje yra apie 210 kilometrų centralizuoto šilumos tiekimo tinklų. Iš jų atnaujinta trečdalis.

Seniausi ir blogiausios būklės šilumos tinklai yra senamiestyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų