Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečio bute – kasdien per šalta

2012-12-10 18:15
Klaipėdiečio bute – kasdien per šalta
Klaipėdiečio bute – kasdien per šalta / Vytauto Petriko nuotr.

Kuncų gatvės 2 daugiabučio namo gyventojas Vytautas Budrys baiminasi, kad šią žiemą, paspaudus šalčiams, jam ir daliai kaimynų vėl teks šalti. Anot vyro, taip gali nutikti, nes bendrija prisuka šilumą.

V.Budrys pasakojo, kad jo bute paspaudus šalčiams šalta visada. Užpernai jis kvietė komisiją, kad ši nustatytų temperatūrą, kuri vyrauja jo bute.

Pasak klaipėdiečio, į tokią situaciją yra pakliuvęs ne tik jis, bet ir keli kaimynai.

„Komisija atėjo, bet jokios naudos. Patalpoje nebuvo 18 laipsnių šilumos, tačiau pasakė, kad viskas dėl prastų langų. Bute yra plastikiniai langai. Nesuprantu, kodėl jie blogi“, – teigė gyventojas.

V.Budrys tvirtino, jog ir pernai žiemą bute buvo šaltoka, kaip ir užpernai. Klaipėdietis baiminasi, kad istorija nepasikartotų ir šiemet.

„Kol kas didelio šalčio dar nėra, tai ir bute nešalta“, – pabrėžė klaipėdietis.

Gyventojas pasakojo, kad jo name yra sumontuotas automatinis šilumos mazgas. Jis šilumos tiekimą reguliuoja pagal lauko oro temperatūrą.

Tačiau, anot V.Budrio, jis pastebėjo, kad, nors ir vyrauja šaltesni orai, radiatoriaus karštumas nesikeičia.

„Ar pliusinė, ar minusinė temperatūra, šildo tiek pat. Gal bendrija prisuko šilumą? Kreipiausi į pirmininką, tačiau jis aiškino, kad neprisuko“, – pasakojo gyventojas.

Daugiabučių namų savininkų bendrijos „Smiltelė“ pirmininkas Žimantas Poškus tvirtino neprisimenąs, kad pastaruoju metu kas būtų kreipęsis dėl to, jog bute šalta.

„Keista, kad skundžiasi namo trečiojo aukšto gyventojas. Ten yra šilčiausia. Suprasčiau, jei nusiskundimų sulauktume iš pirmo ar penkto namo aukšto gyventojų. Ten yra vėsiau“, – komentavo Ž.Poškus.

Pirmininkas tvirtino, kad automatinis šilumos mazgas reaguoja į oro temperatūrą. Jei lauke šilčiau, šildo mažiau, jei šalčiau – atvirkščiai. Be to, Ž.Poškus tvirtino, kad šildymą reguliuoja ir bendrija.

„Kreipiame dėmesį ir į gyventojų atsiliepimus. Jei praneša, kad per karšta, šildymą sumažiname, jei šalta, atsukame“, – pabrėžė Ž.Poškus.

Pirmininkas teigė, kad žmonės, kurių butuose per šalta, turėtų kreiptis į jį. Tada bus išmatuota bute vyraujanti temperatūra. Jei ši mažesnė nei 18 laipsnių, bus imamasi priemonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų