Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių kiemus vadavo nuo sniego

2010-12-13 09:03
Darbai: daugiabučių namų kiemuose buvo valomas sniegas.
Darbai: daugiabučių namų kiemuose buvo valomas sniegas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugiabučių namų kiemuose savaitgalį virė darbas – buvo valomas sniegas. Į pagalbą pasitelkti namų valdų darbuotojai ir technika.

Šeštadienį sniegas buvo valomas visose šešiose namų valdose, kurios priklauso įmonei „City Service“.

Bendrovės Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys tvirtino, jog į kiemus buvo išsiųsta visa technika – šeši traktoriai, dirbo ir visi kiemsargiai – apie 80 žmonių.

Anot vadovo, šeštadienį pravalyti kiemus pavyko, bet sekmadienį vėl intensyviai snigo.

Nepaisant to, žmonės vėl dirbo, valė šaligatvius, kur įmanoma, ir įvažas, nes pastarąsias nuvalyti rankomis pavyksta ne visose vietose.

„Situacija ekstremali, – be pertraukos sninga jau antrą savaitę. Pirmiausia norime nuvalyti šaligatvius, kad žmonės neslidinėtų, negriuvinėtų ir nepatirtų traumų, taip pat įvažas, kad mašinos galėtų išvažiuoti iš kiemo. Esant tokioms sąlygoms, nuvalius sniegą po poros valandų rezultato jau nematyti“, – tvirtino M.Genys.

Anot vadovo, sningant technika į kiemus nesiunčiama. Laukiama, kol nustos.

„Savivaldybė mums apmoka tik už vieną važiavimą. Negalime 5–6 kartus valyti to paties kelio. Negausime apmokėjimo. Todėl ir laukiame, kol nustos snigti“, – aiškino M.Genys.

Dalis kiemsargių dėl sniego gausos dirbo be laisvadienių. „Kai kurie darbuotojai turėjo laisvas dienas. Tačiau prašėme suprasti situaciją ir dirbti. Džiaugiamės, kad jie sureagavo geranoriškai“, – teigė vadovas.

M.Genys tvirtino, jog situacija kiemuose sudėtinga, bet kontroliuojama. Praėjusį sausį ji buvo kur kas prastesnė.

Anot vadovo, kiemų valymui skiriamas per mažas finansavimas.

„Savivaldybė prieš porą metų penkis kartus sumažino finansavimą kiemų valymui. Dėl šios priežasties penkiskart sumažėjo ir mūsų pajėgumai. Apmaudu, kad nepasitvirtino savivaldybės valdininkų pasakyti žodžiai, jog nesnigs ir tokių žiemų, kaip anksčiau, nebus“, – teigė vadovas.

M.Genio manymu, kiemai turėtų būti valomi, kaip ir miesto gatvės.

„Gatvės per dieną valomos 7–8 kartus. Valytuvai važiuoja be perstojo, bet vis tiek jose pilna sniego, yra slidu. Dėl mažo finansavimo mes galime valyti tą patį kelią tik kartą. Vienu sykiu turime nuvalyti tokį pat sniego kiekį, kokį gatvių valytojai valo aštuonis kartus. Sniegas juk niekur nedingsta“, – pabrėžė M.Genys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų