Klaipėdiečių ramybę tirpdė renginiai

Iš anksto mažąja Jūros švente tituluoti praėjusio savaitgalio renginiai pateisino klaipėdiečių lūkesčius. Šeštadienį miestas šurmuliavo iki pat vėlumos, o sekmadienį aidėjo palaikymo šūksniai "Vilties bėgimo" dalyviams. Policijos pareigūnai pastebėjo, kad savaitgalis buvo stebėtinai ramus.

Iš anksto mažąja Jūros švente tituluoti praėjusio savaitgalio renginiai pateisino klaipėdiečių lūkesčius. Šeštadienį miestas šurmuliavo iki pat vėlumos, o sekmadienį aidėjo palaikymo šūksniai "Vilties bėgimo" dalyviams. Policijos pareigūnai pastebėjo, kad savaitgalis buvo stebėtinai ramus.

Renginių puokštė

Šiemet po penktąjį kartą vykusio laivų parado sparnu prisiglaudė ir nemažas būrys renginių: Gatvės muzikos, Kariuomenės ir visuomenės vienybės bei Europos jūros diena.

Pastarosios proga pirmą kartą šalies istorijoje įteikti "Albatroso" apdovanojimai.

Tradiciškai nuo pat ryto Baltijos jūroje vyko kreiserinių jūrinių jachtų regata "Gero vėjo", ji organizuota jau 11-ąjį kartą.

Išplaukiantiems laivams nuo pat ryto mojo ir kapitono uniforma papuoštas bronzinis skulptūros "Vaikystės svajonė" berniukas.

Miesto aplinkos puoselėtojai organizavo Danės švarinimo akciją, upėje varžėsi kanojų ir baidarių sporto jauniai, o pakrantėje iki pat vakaro šurmuliavo spalvinga prekybininkų mugė.

Prieš pat vakaro koncertą įspūdingu šokiu susirinkusiuosius džiugino vilkikas TAK-6, aiktelėti privertė naktinis laivų paradas bei šventinis fejerverkas.

Sekmadienį tūkstančiai klaipėdiečių bei miesto svečių susirinko į tradicinį "Vilties bėgimą".

Dugne – šiukšlių dėžė

Šeštadienį apie 10 val. netoli remontuojamo Pilies tilto susirinko būrys ekologijai bei Klaipėdai neabejingų miestiečių.

Per maždaug dvi valandas aktyvistai, kuriems pagelbėjo ir uostamiesčio nardymo klubas "Octopus", ištraukė neįtikėtinų radinių.

"Radome visko – nuo šiukšlių dėžių, kurios turėtų stovėti upės pakrantėje, iki įvairių kabelių, padangų ir, kaip kasmet, plastikinių butelių", – teigė vienas akcijos rengėjų Tadas Šatkauskas.

Ketvirtą kartą rengtoje akcijoje dalyvavo apie 200 klaipėdiečių.
Šiais metais prie tvarkdarių prisijungė apie 30 Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos globotinių.
Aktyvistai tikino pastebintys, kad kasmet upė ir jos prieigos užteršiamos panašiai.

"Tiesą pasakius, miesto tarnybos puikiai prižiūri upę, o mūsų akcija yra labiau edukacinė, kad žmonės susimąstytų dar prieš tai, kai švysteli gėrimo pakuotę per petį", – pabrėžė pašnekovas.

Prisiekė kariai

Gerokai priešpiet į Kruizinių laivų terminalą sugužėjo karinė technika ir prisišvartavo naujasis karinis laivas "Kuršis".

Jį gyventojai galėjo apžiūrėti iš vidaus, turėjo puikią progą pabendrauti su įgulos nariais.
Minint Kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną šventės akcentu tapo 45 jaunųjų jūreivių priesaika. 18 jaunuolių davė kario, o 27 – karininko priesaikas.

Karinių jūrų pajėgų flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas sveikino gyvenimo kelią su tarnyba jūroje susiejusius jaunuosius, o tiems, kurie nuspręs tapti jūreiviais civiliais, linkėjo palankaus vėjo.

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius Viktoras Senčila pasidžiaugė, kad gausus būrys studijuojančiųjų šventės proga prisiekė Lietuvai.

"Jūs esate geriausi mūsų studentai. Sėkmės jums ir septynių pėdų po kiliu", – admirolui antrino V.Senčila.

Pasveikinti naujai iškeptų jūreivių į Kruizinių laivų terminalą atskubėjo keli šimtai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Jei ramybė tirpt gali, tai atvirkščiai - susijaudinimas.. kietina...? :D

...

... portretas
Tikrai puikus savaitgalis.ACIU organizatoriams,ypac broliui Benediktui.

kas

kas portretas
Kas berniuko-kapitono kostiumų autoriai? kodėl nerašoma?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių