Klaipėdiečius erzina negenėti medžiai: užvertė miesto prižiūrėtojus skundais

Klaipėdiečiai užvertė miesto prižiūrėtojus skundais dėl negenėtų medžių ir nešienautų pievų. Kai kur medžių atžalos ne tik kelia grėsmę eismo saugumui, bet ir gadina niekuo dėtų miestiečių turtą.

Šakomis – per mašiną

"Važiuojant nuo "Neste" degalinės Artojo ir Liepų gatvių sankryžoje medžių atžalos tiesiog braukia per automobilio kėbulą. Jei nepavyks nupoliruoti per visą mašinos ilgį nutįsusio dryžio, reikalausiu, kad miesto prižiūrėtojai atlygintų žalą. Dėl negenėtų medžių turėsiu mašiną perdažyti? Man visai nejuokinga. Man yra baisu", – piktinosi vairuotoja.

Tokių situacijų mieste – nemažai. Miestiečiai skundžiasi, kad vienur negali pėsčiomis ar dviračiu važiuoti, nes krūmų šakos jau dengia šaligatvių ar dviračių takų šonus.

S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje priešais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pastatą šaligatvį baigia užgožti storos krūmų šakos.

Skundą savivaldybei parašęs gyventojas piktinosi, esą akis galima išsibadyti einant tokiu šaligatviu.

Šioje vietoje medžiai senokai genėti, tai byloja storos ir padžiūvusios, lapų netekusios šakos.

Braunasi per šakas

Kai kuriose miesto gatvėse sužėlė medžiai ir krūmai jau kelia pavojų eismo saugumui.

Gyventojai savivaldybei skundėsi, kad ties privažiuojamuoju keliu, vedančiu į Tilžės gatvę, sankryžose nematyti atvažiuojančių mašinų, nes visą vaizdą dengia krūmai ir medžiai.

Kitas gyventojas nurodė, kad iš įmonės "Klaipėdos nafta" teritorijos išvažiuojantys sunkvežimiai kone šonais braukia per medžių šakas.

"Sunkiasvoriai benzinvežiai ir dujovežiai Pamario gatve veža pavojingus krovinius. Gatvės pakraščiuose užaugusių medžių šakos yra nusvirusios, kliudo pavojingus krovinius vežantį transportą ir trukdo matomumui už posūkio. Reikalinga nugenėti nusvirusias medžių šakas, kad kelias už posūkio būtų matomas ir nusvirusios šakos nekliudytų pravažiuojančio transporto", – rašoma skunde.

Šaligatvis: gyventojai skundžiasi, kad tokiu pėsčiųjų taku neįmanoma eiti, šakos bado akis. "Klaipėdos" skaitytojo nuotr.

Geni be leidimų

Gyventojus erzina ne tik negenėtos šakos, bet ir nepjauta žolė kiemuose.

"Skundų labai daug šiuo metu. Jau net ir aš pastebiu, kai kiemuose per žolę šuns nematyti. Tas pats ir su skundais dėl medžių genėjimo. Turėjome išrašyti įpareigojimą vienam savininkui, kad nusigenėtų šakas, nes šaligatvio per jas nematyti", – pasakojo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Išgirdęs klausimą, kas turėtų nugenėti medžius sankryžoje, kad atžalos neraižytų mašinoms šonų, M.Poimanskis patikino, kad reikia žiūrėti į žemės sklypo ribas.

Dabar toks laikas, kad rėksniams labai patogi žolių ir medžių tema.

Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistas Gintaras Lasickas, pasiaiškinęs, kam priklauso žemė ir joje augantys medžiai ties Artojo ir Liepų gatvių sankryža, tikino, kad savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius turėtų duoti nurodymą nugenėti atžalas.

"Registravome skundą, sutvarkys. Nepraeis nė penkeri metai, ir nugenės", – pajuokavo G.Lasickas.

Savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus specialistė Martyna Šeputienė patikino, kad nuo praėjusių metų lapkričio 1-osios medžių genėjimo tvarka yra supaprastinta.

"Faktiškai jokių leidimų nereikia. Miesto tvarkymo skyrius turi registruoti problemą ar žmonių siųstą skundą ir duoti nurodymą rangovui. Leidimų reikia tik tuomet, kai nugenima 30 procentų lajos, o tai yra daug. Jei reikia šakas patrumpinti ar atžalas išpjauti, leidimų nereikia", – paaiškino M.Šeputienė.

Gediminas Valašinas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sužėlė vienu metu

Įmonės "Klaipėdos želdiniai", kuri rūpinasi miesto želdiniais, vadovas Gediminas Valašinas aiškino, kad šiuo metu įmonės darbuotojai vos spėja suktis.

"Buvo šalta, neaugo nei žolė, nei medžiai. Nors žolę jau faktiškai visur buvome vieną kartą pjovę. O dabar vienu metu sukrito visi darbai. Atšilo ir palijo, pakilo žolė, sužėlė medžiai ir krūmai", – teigė G.Valašinas.

Įmonės vadovas tikino, kad darbininkai siunčiami pirmiausia ten, kur gali kilti pavojus.

"Dabar toks laikas, kad rėksniams labai patogi žolių ir medžių tema. Medžiai juk gyva gamta, jie auga. Juos reikia genėti. Bet yra ir tokių, kurie apsikabinę medžius saugo. Savarankiškai mes negalime nieko daryti. Vieniems matomumą užstoja, o kiti augaliją saugo, neleidžia nieko daryti", – kalbėjo G.Valašinas.

G.Valašinas tikino, kad šiuo metu gatvėse genimos gyvatvorės, pjaunamos atžalos, kurios šiuo metu sužėlė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VA TAIP

VA TAIP portretas
Tokie vadovai net minimumo neverti

Jaronimas tam <...

Jaronimas tam &lt;... portretas
pergyvenu ir labai, bet permainu reikia tikrai kasdien virš galvu skraidantys lektuveliai kelia siauba ir varo zmones i nevilti

...

... portretas
nepergyvenkit,greitai klaipėda taps kaliningrado srities dalimi,su nostalgija prisiminsit lietuvos laikus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių