Klaipėdiečius erzina nešylantys radiatoriai

Nors šildymo sezonas uostamiestyje įsibėgėjo, tačiau kai kurie klaipėdiečiai skundžiasi, kad jų butuose vėsu. Tokiais atvejais pirmiausia patariama kreiptis į šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją ar namo administratorių, bendrijos pirmininką.

Nors šildymo sezonas uostamiestyje įsibėgėjo, tačiau kai kurie klaipėdiečiai skundžiasi, kad jų butuose vėsu. Tokiais atvejais pirmiausia patariama kreiptis į šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją ar namo administratorių, bendrijos pirmininką.

Sezonas startavo anksti

Klaipėdoje šildymo sezonas šiemet prasidėjo anksčiausiai per dešimt metų – spalio 9-ąją. Tokių veiksmų imtis miesto valdžią paskatino staiga atvėsę orai. Temperatūra lauke buvo nukritusi žemiau nulio. Gyventojai skundėsi, kad namuose per šalta.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis pasakojo, kad iš pradžių sulaukta nusiskundimų. Nepatenkinti buvo namų, kurie nepradėti šildyti laiku, gyventojai. Pastatuose nebuvo baigti renovacijos darbai.

„Ankstyvas šildymo sezonas iš pusiausvyros išvedė ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojus, ir renovaciją vykdžiusius rangovus. Niekas nesitikėjo, kad taip greitai atvės“, – tvirtino vedėjas.

Kitų gyventojų skundų dėl per vėsių namų savivaldybė nesulaukė. Tačiau vis pasigirsta pastebėjimų, jog viename ar kitame bute prastai ar išvis nešyla radiatoriai.

Reikia išsiaiškinti priežastį

A.Gaižutis gyventojams, kurie susiduria su tokiomis problemomis, patarė kreiptis tiesiai į šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojus, o jei nežino jų kontaktų, – į namo administratorių ar bendrijos pirmininką.

„Pasižiūrės, ar radiatoriai nešyla tik viename ar daugiau butų. Specialistai aiškinsis priežastis, kodėl susidarė tokia situacija“, – komentavo vedėjas.

Pasitaiko ir tokių situacijų, kai butuose radiatoriai šyla, bet vis tiek yra vėsu. Pasak A.Gaižučio, taip dažniausiai nutinka namuose, kur nėra renovuota šildymo sistema. Pastarąją reikėtų subalansuoti, kad namas šiltų tolygiai.

„Prieš kelerius metus šis klausimas buvo iškeltas į aukštesnį – valstybinį lygmenį. Nurodyta, kad namas turi būti šildomas tolygiai“, – tvirtino vedėjas.

Sprendimas – renovacija

Tačiau, anot A.Gaižučio, visi supranta, kad balansinių ventilių montavimas į seną sistemą yra pinigų švaistymas. Problema išsprendžiama, kai namas yra renovuojamas.

Taip pat problemų gali kilti namuose, kuriuose įrengtas naujas, automatizuotas mazgas, o šildymo sistema palikta sena.

„Mazgas reaguoja į lauko temperatūrą. Esant tam tikrai temperatūrai, jis išsijungia, nebešildo. Dėl to kai kuriose patalpose, ypač kur yra mažiau saulės,  jaučiama žemesnė temperatūra“, – pasakojo A.Gaižutis.

Vedėjas pabrėžė, kad žmonės turi suprasti, jog senų šildymo sistemų  primityviai sureguliuoti negalima. Jas būtina pertvarkyti. Šį klausimą reikia kelti gyventojų susirinkimuose.

„Manau, kad kompleksinė renovacija geriausiai išspręstų šią problemą“, – pabrėžė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignas

Ignas portretas
Jeigu iš rudens būtų ne žodžiais o darbais išplauti presavimu radiatoriai- šiluma būtų kitokia.

miestietė

miestietė portretas
Kas liečia "Lamberta" tai kažin ar čia nenubyra kokie pinigai jiems už nesumažinimą šilumos.Na ar gali taip būti,kad negali sumažinti?kas čia per kankinimas žmonių?kaip kokie teroristai,už tą šilumą leidžiamą per langus reikės sumokėti.

zzizas

zzizas portretas
dėl Lambetos tai tikrai baisu vaizdas jie tokie aferistai visikai nedirba ir net neketina dirbti aiskina kad sumazino bet realiai niekada nesumazina nesuprantu uz ka jiems mokami pinigai ale uz prieziura.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių