Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečius įkalino kaimynų tvaikas

2012-10-10 18:35
Klaipėdiečius įkalino kaimynų tvaikas
Klaipėdiečius įkalino kaimynų tvaikas / Vytauto Petriko nuotr.

Antstolių už skolas areštuotas butas virto landyne ir apkartino gyvenimą visam daugiabučiui – žmonės priversti kęsti smarvę, o būstą okupavusių veltėdžių niekas negali nei sutramdyti, nei išvaryti.

Gyvena kaip laukiniai

„Mūsų gyvenimas primena sovietinių laikų autobusų stoties tualeto smarvę. Viename butų apsigyveno valkatos, o su jais niekas negali pakovoti“, – skundėsi Paryžiaus Komunos gatvės 2-ojo namo gyventoja.

Aplinkinių butų gyventojai ne vienus metus yra priversti kęsti iš apleisto buto sklindantį dvoką.

„Bute užkimšta kanalizacija, todėl šio būsto gyventojai savo reikalus atlieka ant grindų. Visoje laiptinėje tvyro baisi smarvė“, – pasakojo klaipėdietė.

Žmonės pagalbos prašė savivaldybėje, policijoje, namų valdų administracijoje.

„Net merui skambinau. Netrukus šiame name ir gyvačių atsiras“, – piktinosi klaipėdietė.

Gresia bauda iki 2 tūkst. litų

Savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė tikino, kad savivaldybė gavo gyventojų skundą ir artimiausiu metu specialistai nuvyks į šį butą.

„Jei butas yra negyvenamas, be šeimininko, duris turėtų užsandarinti administratorius, kad pašaliniai nevaikščiotų“, – aiškino N.Gendvilienė.

Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Salomėja Razutienė prisiminė, kad šiame bute vasarą buvo įvykusi kanalizacijos nuotekų avarija.

„Kad nekiltų užkrečiamų ligų epidemija, namų valdos likvidavo avariją, užsandarino vamzdžius“, – tikino S.Razutienė.

N.Gendvilienė teigė, kad, nesilaikant savivaldybės patvirtintų miesto higienos ir sanitarijos taisyklių, galima susilaukti ir baudos, kurios maksimali riba gali siekti 2 tūkst. litų.

Ieškos savininkų

Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Arūnas Pužauskas tvirtino, šis butas pareigūnams yra gerai žinomas.

„Jis yra nerakinamas ir paliktas be priežiūros. Butas priklauso dviem savininkams, kurių vienas miręs. Antroji savininkė gyvena kitame mieste. Dėl skolų būstas yra areštuotas net dviejų antstolių“, – aiškino A.Pužauskas.

Šio namo gyventojai į policiją su skundu buvo kreipęsi birželį.

„Tačiau neturiu duomenų, kad būta skundų dėl triukšmo. Situacija yra kitokia. Vienos savininkių sūnus vis dar gyvena šiame bute. Tačiau manau, jog buto savininkei būtų galima surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą, nes ji neužtikrino, kad būtų laikomasi higienos normų“, – pastebėjo A.Pužauskas.

Pasak A.Pužausko, po kanalizacijos avarijos buto gyventojai buvo raštiškai įpareigoti sutvarkyti bute esančią netvarką.

„Tačiau kas nuo to pasikeitė? Policijai į privačioje nuosavybėje esančias problemas neleidžiama kištis. Tačiau situaciją reikia spręsti. Mėginsime pirmiausia susirasti buto savininkę“, – tikino A.Pužauskas.

Namą administruojančios įmonės darbuotojai taip pat aiškinasi, kur surasti buto savininkę.

„Atsakingi savivaldybės darbuotojai kartu su policija aiškinasi padėtį – jau yra surinkti dokumentai, situaciją patvirtinančios nuotraukos. Namo vadybininkas siekia pagelbėti – jis yra paruošęs ir perdavęs apžiūros aktą, nuotraukas. Namo administratorius rūpinasi bendromis namo inžinerinėmis sistemomis, o darbus bute atlikti gali tik gyventojų prašymu“, – dienraščiui teigė įmonės „Mano būstas“ atstovė Rasa Mockaitė.

Komentaras

Vida Daugirdienė

Antstolė

Butui yra uždėtas areštas dėl dviejų skolų, kurių bendra suma yra apie 3 tūkst. litų įmonei „Klaipėdos energija“. Jei nustatome faktą, kad savininkas negyvena šiame bute, o jis yra ne vienintelė būsto savininkų gyvenamoji vieta, ir skola nesiekia 7 tūkst. litų, galima pradėti buto realizavimą. Ieškojome savininkų, siuntėme raštus. Nugyventą butą visada sudėtingiau realizuoti, tačiau susidūrėme su atveju, kai pavyko parduoti dalį buto, kuriame gyveno itin apsileidusi šeimininkė. Pirma reikia išsiaiškinti nuosavybės teises į kitą buto dalį. Gal į mirusios savininkės turtą pretenduoja paveldėtojai?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų