Klaipėdiečius puola kregždės

Pastaruoju metu tiek daugiabučių, tiek individualių būstų gyventojai neatsigina lizdus lipdančių kregždučių. Šie paukščiai mieliau renkasi naujos statybos ar renovuotus namus, kurių sienų paviršius – grubus.

Lizdų šalinimas nepadeda

Kretingos gatvės dvylikos aukštų name gyvenanti klaipėdietė pasakojo, kad kregždutės ją atakuoja jau daugiau nei savaitę. Viršutiniame pastato aukšte įsikūrusi moteris teigė, kad pirmiausia paukščiai lizdą lipdyti pradėjo kampe prie balkono lango.

„Vis pastebėdavau, kad atskrenda paukščiukai, patupi ir vėl nuskrenda. Pastebėjau, kad ant sienos prilipinta purvo. Bandžiau baidyti kregždutes, bet tai nepadėjo. Paukščiai vėl sugrįždavo, o netoliese skraidė jų būriai“, – pasakojo moteris.

Klaipėdietė tvirtino, kad nėra nusiteikusi prieš paukščius, bet tikrai nenorėjo jų kaimynystės. Ji baiminosi, kad kregždutės apdergs ne tik palangę, bet ir pastato, kuris neseniai renovuotas, sienas.

„Pradėjau valyti lizdus. Naudojau ir indų ploviklį. Galvojau, gal kregždutes atbaidys kvapas, tačiau niekas nepadėjo. Nuplovus kregždutės vėl pradėdavo lizdo statybą“, – pasakojo gyventoja.

Moteris ketino imtis ir drastiškesnių priemonių. Svarstė, ar nereikia pastato sienos patepti benzinu ar kokiu nors stipresniu valikliu. Tik baiminosi nepakenkti sienai ir patiems paukščiams.

„Maniau, kad kvapas tikrai turėtų atbaidyti kregždutes. Tačiau pradėjau domėtis ir teko nusivilti. Pasirodo, aš ne vienintelė tokia gudrutė. Žmonės, norėdami atbaidyti kregždutes, sienas tepė ir benzinu, ir įvairiausiais valikliais“, – tvirtino moteris.

Vos nepataikė į veidą

Galiausiai klaipėdietė rado būdą, kaip kovoti su kregždutėmis. Moteris perskaitė, jog tose vietose, kur jos statė lizdą, reikia užklijuoti plastikinį maišelį ar plėvelę.

„Užklijavau, ir kregždutės iš tos vietos pasitraukė. Skraidė aplink, bet netūpdavo. Tačiau tada jos pradėjo lizdą sukti prie virtuvės lango. Nuploviau ir vėl pakabinau maišelius. Tikiuosi, kad taip pavyks nubaidyti paukščius“, – pasakojo gyventoja.

Klaipėdietė taip pat atkreipė dėmesį, kad šiemet pirmą kartą tenka vaikyti kregždes: „Šiame bute gyvenu ilgiau nei penkerius metus. Kol namas nebuvo renovuotas, lizdų ant sienų kregždės nelipdė“.

Klaipėdos rajone netoli uostamiesčio gyvenanti moteris taip pat neranda veiksmingo būdo, kaip kovoti su kregždutėmis. Jos lizdus lipdo pastogėje.

„Lizdai jau buvo nemaži, bet dar be kiaušinių. Nesinorėtų kenkti paukščiams, kai jau peri. Nukabinome lizdus, bet kregždės nieko nelaukusios pradėjo lipdyti naujus. Viena vos į galvą nepataikė skrisdama. Lyg keršytų. Vos spėjau pasitraukti“, – tvirtino moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramute

Ramute portretas
30 metu pas mane balkone yra 2 kregzdziu lizdai. Kiekviena pavasari laukiam parskrendanciu, grazus rytinis ciulbejimas.Jau pripratau. Kai issirita maziukai- kloju po apacia laikrascius ir 1 karta per sav. juos pakeiciu kitais. Bet siemet...susigalvojo kitos kregzdes, kad dar prisilipinas daugiau lizdu...Jau 1 savaite , kaip kovoju. Prisiejo ir polietileno juostas klijuoti. Lyg tai suveike...

jonc

jonc portretas
Kredzdes ne kormoranai,labai mieli pauksteliai,reikia tik pakeist nuomone-sakykim,kad kregzdes lizdas ant namo sienos tai grazu,na,kad tai,kaip menas.

Luta

Luta portretas
Kas cia per antraste: "Klaipediecius puola krekzdes". Niekas nieko nepuola, dziaugtis reikia, kad salia apsigyvena kregzdes. Uz lizdu naikinima reiktu bausti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių