Klaipėdiečius šiurpino kariškiai

Uostamiesčio gyventojus šokiravo sekmadienį pačiu miesto centru judėjusi kariškių kolona. Socialiniuose tinkluose filmuota medžiaga besidaliję miestiečiai retoriškai klausė, kodėl kariškiams leidžiama pažeidinėti Kelių eismo taisykles ir dumti Liepų gatve senamiesčio link?

Nėrė po ženklu

Vaizdelį, kaip pro Klaipėdos savivaldybės pastatą švilpia karinės technikos kolona, užfiksavo kavinėje pietavęs jaunimas.

Po socialiniame tinkle "Facebook" pasidalyta žinute su vaizdeliu miestiečiai paliko komentarų, stebėdamiesi, jog kariškiai važiavo gatve, kur sunkiasvorio transporto eismas draudžiamas.

"Ar karas prasidėjo, kad reikia taip per senamiestį dumti? Ar nėra atokesnių gatvių, pritaikytų kariškių technikai? O kur kelių policija?" – po platinamu vaizdo klipu klausimus bėrė miestiečiai.

Kariškius nufilmavusi klaipėdietė tikino, jog kortežas per senamiestį praskuodė 17.42 val.

Ir išties toks pasipiktinimas turi pagrindo. Paaiškėjo, kad kariškiams išduoti leidimai judėti tik tam tikromis miesto gatvėmis, juose apie senamiestį neužsimenama.

Be to, Liepų ir Trilapio gatvių sankryžoje kabo kelio ženklai, kurie aiškiai draudžia važiuoti krovininiais automobiliais ir transporto priemonių junginiais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė yra didesnė kaip 3,5 t arba didesnė už nurodytąją ženkle.

Papildomai pažymėta, jog šia gatve draudžiama važiuoti ir pavojinguosius krovinius vežančiomis transporto priemonėmis, kurioms numatytas specialusis ženklinimas oranžinėmis lentelėmis.

Numatė tris maršrutus

Klaipėdos savivaldybės kariškiai prašė suteikti galimybę riedėti uostamiesčio gatvėmis ir gavo neriboto laiko leidimus judėti šalutinėmis arterijomis.

"Buvo suderinti trys maršrutai. Nuo Nemuno gatvės kariai turėtų važiuoti Kalnupės, Minijos gatvėmis, Baltijos prospektu autostrados link. Antras maršrutas numatytas nuo Nemuno gatvės Statybininkų prospektu per Šilutės plentą ir Vilniaus plentą. Trečiasis maršrutas – iš Nemuno gatvės sukti Kalnupės gatve ir judėti Jūrininkų prospektu Rimkų link. Visi šie leidimai neribojami laiko atžvilgiu. Numatyta, kad kariškiai judės kolonomis. Kada riedės technika, iš anksto nepranešta, esą dėl saugumo. Kita vertus, vyksta pratybos, todėl prašyta leisti važiuoti didesniems junginiams", – situaciją aiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausioji specialistė Janina Matyžaitė.

Pradėjo tyrimą

Šia situacija susidomėjo Karo policijos pareigūnai, kurie lyg ir turėtų užsiimti vidine kontrole.

Karo policijos viešųjų ryšių karininkas kapitonas Pavelas Lukjanovas dienraštį informavo, jog po klaipėdiečių pateiktos videomedžiagos Karo policija pradėjo tyrimą.

"Iš pirmo žvilgsnio matyti, jog technika važiuoja lyg ir per senamiestį", – stebėdamas vaizdo medžiagą tarstelėjo kapitonas.

Po valandos jau buvo išsiaiškinta, jog uostamiesčio centru dūmė pasiklydę užsieniečiai.

"Mes atsiprašome visuomenės. Kelių eismo taisyklių pažeidimai yra netoleruotini. Nesvarbu, svečias ar ne, bet visi turi laikytis taisyklių. Karo policija nelydėjo šio junginio. Bet kol kas aišku tiek, kad per miestą važiavo nedidelė NATO partnerių kolona. Jie pasiklydo, nes nepažįsta miesto. Bet labai gerai, kad žmonės užfiksavo ir pranešė", – tikino P.Lukjanovas.

Šiuo metu aiškinamasi, kas tiksliai nėrė po draudžiamu ženklu.

"Mes ieškome tų vairuotojų, ir jie turės paaiškinti, kodėl taip elgėsi. Kelio ženklą jie tikrai turėjo matyti. Bus pamoka visiems junginiams. Šiuo metu Klaipėdoje vyksta didelės pratybos, kuriose dalyvauja įvairių šalių atstovai. Tačiau nuo atsakomybės niekas nėra atleidžiamas. Pasistengsime, kad tai nepasikartotų", – patikino P.Lukjanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Amerikonai ne tik i duše šika, bet jau ant galvu pradėjo.

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar tie laukiniai sadafonai persikėlė į Neringą ir ten rezervatuose cirkus darys, esą kariaus :)))

Dear

Dear  portretas
Nematau del ko reiktu pykti. ..Na vaziavo ir pravaziavo. ..suklydo. ...pasitaiko. .na pas mus zmones moka tik panika kelti Dienos karstos. ..jiems taip pat ne komfortas su karine imunicija per karscius. ...
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių