Klaipėdoje apdovanotas miesto garbės pilietis

Penktadienio popietę Pilies muziejuje jau oficialiai suteiktas miesto garbės piliečio vardas.  Iškilmingos ceremonijos metu už nuopelnus miestui Klaipėdos miesto garbės piliečiu paskelbtas Kazimieras Budrys.

Penktadienio popietę Pilies muziejuje jau oficialiai suteiktas miesto garbės piliečio vardas.  Iškilmingos ceremonijos metu už nuopelnus miestui Klaipėdos miesto garbės piliečiu paskelbtas Kazimieras Budrys.

Nors jau senokai buvo žinoma, kas šiemet labiausiai nusipelnė garbaus titulo, tačiau, minint miesto gimtadienį, Pilies muziejuje garbės piliečio vardas nuskambėjo garsiai.

Šiais metais išskirtinis apdovanojimas atiteko gerai žinomam klaipėdiečiui, Šeimų krepšinio turnyro įkūrėjui, sportininkui ir visuomenininkui Kazimierui Budriui.

Iškilmingoje ceremonijoje buvo pristatytas trumpametražis filmas apie šiųmetį Klaipėdos garbės pilietį. Filme apie gerai žinomą uostamiesčio veikėją kalbėjo jo bendražygiai, kolegos bei bičiuliai.

Uostamiesčio garbės piliečio atvykęs pasveikinti miesto meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad miesto garbės piliečio titulas – ne tik regalijos, bet ir išskirtinė misija.

„Seniausio Lietuvos miesto gimtadienio dieną man yra garbė šį titulą įteikti išskirtiniam ir ypatingam žmogui. Šeimų krepšinio turnyras, garsinantis miesto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir svetur, yra tik dalis visko, ką šis išskirtinis žmogus yra nuveikęs. Jūs gražiai pasakėte, kad užaugote Klaipėdoje ir mylite šį miestą. Galiu pasakyti, jog jūs vis dar augate ir auginate šį miestą. Esu tikras, kad Klaipėda jus myli taip pat“, – sveikino miesto vadovas.

Ne kartą pagerbtas ir valstybinių apdovanojimų pelnęs K.Budrys penktadienį vykusiose iškilmėse sunkiai tvardė jaudulį.

„Nežinau, ką pasakyti. Esu susijaudinęs. Dėkoju tiems, kurie paskyrė man šį aukštą įvertinimą, ačiū draugams ir šeimai, kuriai dėl mano veiklos kartais ir trūkdavo laiko. Visada dariau tai, ką geriausiai moku ir tai, kas man patinka. Žinoma, šis apdovanojimas man yra aukščiausias“, – džiaugsmo neslėpė K.Budrys.

Apdovanotas klaipėdietis pastebėjo, jog apdovanojimo suteikimas įpareigoja nenuleisti rankų ir neatsisakyti anksčiau pradėtos veiklos.

„Pažadu, kad dar į pensiją neisiu“, – užtikrino šių metų Klaipėdos garbės pilietis.

K.Budrys atskleidė, jog turi ambicijų 2016-aisiais uostamiestyje pradėti organizuoti Europos arba Pasaulio šeimų krepšinio turnyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių