Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje atsiras požeminiai konteineriai

2012-05-16 18:11
Klaipėdoje atsiras požeminiai konteineriai
Klaipėdoje atsiras požeminiai konteineriai

Nesandarūs, skleidžiantys bjaurų tvaiką, vartomi stiprių pajūrio vėjų, apspisti benamių šiukšlių konteineriai piktina klaipėdiečius. Netrukus uostamiestyje atsiras naujos kartos požeminiai ar tik iš dalies pusiau požeminiai atliekų konteineriai.

Pasaulyje ir net kai kuriuose Lietuvos miestuose tokios kur kas patogesnės atliekų talpyklos jau yra įrengtos. Jos turėtų būti kur kas talpesnės nei dabartiniai plastikiniai bei metaliniai konteineriai. Tikimasi, kad tokių konteinerių aptarnavimas bus pigesnis.

Jau šios vasaros pradžioje skirtingose Klaipėdos vietose bus įrengti penki bandomieji konteineriai. Miesto gyventojai turės galimybę juos palyginti.

Svarbu sužinoti, ar naujosios šiukšliadėžės bus patogios naudoti, ar neskleis kvapų, ar jomis naudotis bus saugu ir suaugusiems, ir vaikams. Tikimasi, kad, įrengus naujuosius konteinerius, juose nebesikapstys benamiai, nes talpų turinys bus nepasiekiamas.

Apsisprendžiant, kokio modelio šiukšlių konteinerius rengti, ketinama paisyti ir miestiečių nuomonės, kurią sužinoti tikimasi atliekant apklausas.

Miestiečiams siūloma išbandyti dviejų tipų konteinerius. Jie abu turės gelžbetonio duobes, tik į vienus bus įleidžiami didžiuliai nuo 5 iki 6 kubinių metrų talpos polietileno maišai, į kitus – nerūdijančio metalo dėžės.

Žemės paviršiuje matysis tik maža dalis konteinerio arba tik įprastą miesto šiukšliadėžę primenantis stovas su anga. Kai kurie jų turės ne vieną angą, kad gyventojai galėtų rūšiuoti atliekas.

Toks eksperimentas turėtų užtrukti ne vieną mėnesį, kad klaipėdiečiai galėtų pajusti konteinerių ypatumus naudojant juos vasarą, rudenį ir žiemą. Bandomajam laikotarpiui konteineriai bus įrengti nemokamai. Gyventojams atliekų išgabenimo kaina šiuo metu nesikeis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų