Klaipėdoje baltarusiai paminės Laisvės dieną

Ketvirtadienį ir Klaipėdoje bus paminėta Baltarusijos nepriklausomybės diena. 17 val. Teatro aikštėje planuojamas sankcionuotas mitingas baltarusių Laisvės dienos proga.

Kovo 25-ąją, Baltarusijos nepriklausomybės arba Laisvės dieną baltarusių tauta iškėlė trijų punktų ultimatumą:

„Mes sakome – pakaks! Reikalaujame A.Lukošenkos paskelbti apie savo atsistatydinimą. Reikalaujame visiškai sustabdyti smurtą. Reikalaujame išlaisvinti visus politinius kalinius“.

Anot Europos parlamentaro prof. Liudo Mažylio, Kovo 25-oji – Baltarusijos nepriklausomybės diena, nors šią datą šalyje nedemokratinis paskutinio Europos diktatoriaus režimas ir bando ištrinti iš žmonių atminties – tai simbolizuoja Baltarusių Tautos gimimą.

Ta proga Klaipėdoje yra gautas miesto valdžios leidimas 15-os asmenų mitingui Teatro aikštėje.

Mitingą organizuoja politiniai pabėgėliai, kurie dėl smurto ir politinio persekiojimo nebegalėjo daugiau gyventi savo tėvynėje ir buvo priversti prieglobsčio ieškoti svetur.

17 val. iš Teatro aikštės Klaipėdoje planuojamos eitynės iki Rusijos Federacijos generalinio konsulato pastato, taip išreiškiant protestą, nes būtent Rusija šiuo metu yra didžiausia A.Lukošenkos režimo rėmėja ir, anot mitingo organizatorių, kelia didžiausia grėsmę Baltarusijos nepriklausomybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
Puikus prezidentas Lukašenka tai baltarusijos patrijotas savo šalies šeimininkas o tos atskile valkatėliu tinginiu grupelės savo tėvyne išdaves sbrodas Cicinakos chebradar vis važinėja juk Nasralnas jau turtus susikroves iš kitu triuso rodė vila vokietijoje dabar cicinakai laisvas kelias ubagauti kol vyrelis banditėlis sėdi tiurmei

Rasa

Rasa portretas
DIDELĖ PAGARBA PREZIDENTUI LUKAŠENKAI

JONAS TO JONAS

JONAS  TO JONAS portretas
Asile žiurėk kad tie baltarusijos idijotai kovojantis lansbergui ir storošui kada taves pačio nepripjautuProtingi žmonės supranta ko jie čia atsivilko
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių