Klaipėdoje – biudžeto milijonų dalybos

Klaipėdos miesto biudžetas išsipūs – jo planuotas pajamas ketinama padidinti beveik 6 mln. litų. Tokia suma susidarė, nes Socialinės apsaugos ir darbo ministerija papildomai skyrė 2 mln. 180 tūkst. litų mokėti įvairioms pašalpoms ir kompensacijoms, taip pat numatoma surinkti 3,6 mln. litų iš anksto neplanuotų lėšų.

Būtent todėl atsirado galimybė pakoreguoti šiųmečio uostamiesčio biudžetą. Siūloma sykiu apsispręsti ir kaip paskirstyti nepanaudotus pinigus, kuriuos pavyko sutaupyti, kai viešuosiuose pirkimuose kai kurie darbai ir paslaugos nupirkti pigiau nei planuota.

"Sutaupyti pavyko 2 mln. 561 tūkst. litų. Taigi tai, kas gauta iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, iš pajamų plano ir sutaupyti pinigai turėtų būti perskirstyti, kad galėtume išspręsti tas problemas, kurias turime spręsti", – pabrėžė savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė, Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete politikams pristačiusi biudžeto pajamų ir išlaidų koregavimo klausimą.

Perskirstant papildomas biudžeto pajamas, 800 tūkst. litų siūloma skirti transporto kompensacijoms mokėti, energijos pirkimui – 324 tūkst. litų, 100 tūkst. avarinės būklės pastatams nugriauti, 300 tūkst. – apšvietimo tinklų ir įrangos eksploatacijai miesto kalėdiniam puošimui, 490 tūkst. – biudžetinių įstaigų šildymui. Metų pradžioje pastarosioms išlaidoms buvo planuota 12,2 mln. litų, tad šiuo metu esą dar galima papildomai skirti beveik 0,5 mln. litų sumą.

198 tūkst. litų siūloma skirti miesto viešųjų teritorijų priežiūros inventoriui įsigyti.

360 tūkst. litų ketinama skirti dviejų ikimokyklinių įstaigų "Du gaideliai" ir "Linelis" langams pakeisti ir 308 tūkst. litų – švietimo įstaigų kosmetiniam remontui.

Per devynis šių metų mėnesius Klaipėdoje surinkta milijonu litų daugiau nei planuota gyventojų pajamų mokesčio. Tačiau manoma, kad iki metų pabaigos ši suma planų gali ir nebeviršyti, nes esą nėra masiškai keliami atlyginimai. Todėl į gyventojų pajamų mokesčio perviršį didelių vilčių nededama.

"Milijonas Klaipėdoje yra tas pats, kas nieko", – apgailestavo R.Kambaraitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamabrinė

Kamabrinė portretas
Ahujelino boba, ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių