Klaipėdoje daugėja laisvų darbo vietų

Klaipėdos teritorinės darbo biržos specialistai pastebi džiuginančių tendencijų – daugėja laisvų darbo vietų.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktorius Andrius Adomaitis teigė, jog pastaruoju metu per mėnesį vidutiniškai užregistruojama apie tūkstantį laisvų darbo vietų.

„Tokia statistika fiksuojama kelis pastaruosius mėnesius ir ji yra džiuginanti, nes metų pradžioje per mėnesį užregistruodavome vos 100-150 laisvų darbo vietų“, - teigė A.Adomaitis.

Dažniausiai ieškoma darbuotojų aptarnavimo ir paslaugų sferoje, pavyzdžiui, dirbti parduotuvėse, kavinėse, viešbučiuose ir pramonės įmonėse.

„Atrodytų, kad labiausiai darbininkų reikėtų statybose, nes juk statomi tokie grandioziniai statiniai kaip Klaipėdos arena, Jakų žiedo estakada. Tačiau konkursus laimėjusios bendrovės atsiveža savus darbuotojus ir mūsų bedarbių jiems nereikia“, - tendencijas įvardijo direktorius.

Paklaustas, ar darbdaviai jau siūlo ir didesnes algas, A.Adomaitis apgailestavo, kad įdarbintiems bedarbiams vis dar yra mokamas minimalus atlyginimas.

Nors laisvų darbo vietų daugėja, tačiau nedarbas nemažėja.

Lapkričio 1 dienos duomenimis, Klaipėdos apskrityje nedarbas siekė 13,8 proc. – buvo užsiregistravusių 34 tūkst. 350 bedarbių.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos Klaipėdos skyriuje (mieste, rajone ir Neringoje) nedarbo lygis siekė 13,5 proc. Darbo biržos klientais buvo 21 tūkst. 572 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių