Klaipėdoje daugiabučių kiemai bus valomi rečiau

Jau po kelių savaičių Klaipėdos gyventojams daugiabučių namų kiemuose teks braidyti po šiukšles.

Biudžete trūkstant pinigų kiemų valymui, jie nuo balandžio pradžios greičiausiai bus tvarkomi tik vieną kartą per savaitę.

„Su namų valdomis ir savivaldybės administracijos specialistais diskutuojame apie naują kiemų valymo tvarką. Orientuojamės ne į tai, kiek dienų per savaitę kiemai bus tvarkomi, o ieškoma būdų, kaip palaikyti tam tikrą tvarką ir sanitarinę būklę“, - sakė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Priežastis, kodėl reikia ieškoti naujų valymo būdų, yra ta, kad šiemet miesto biudžete kiemų tvarkymui yra numatyti vos 2 mln. litų, kai per metus reikia daugiau nei 7 mln. litų.

„Suprantama, kad blizgančių kiemų nebeverta tikėtis, tačiau tikiuosi, kad šiukšlėmis neapeisime“, - vylėsi J.Simonavičiūtė.

Daugiabučius namus administruojančios bendrovės jau kreipėsi į Klaipėdos darbo biržą, kad ši dalį bedarbių nukreiptų dirbti kiemsargiais. Dalį atlyginimo jiems mokėtų ir darbo birža, todėl esą ir kiemų valymo paslauga leistų miesto biudžete sutaupyti pinigų.
Vienintelė išeitis vėl matyti švarius kiemus, anot valdininkų, yra ta, kad už jų tvarkymą mokėtų patys gyventojai. Tačiau rinkti tokių mokesčių negalima, nes kol kas nėra kiemai nėra priskirti daugiabučiams namams.

Šią savaitę pas Seimo pirmininką Arūną Valinską apsilankęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius jam įteikė šūsnį dokumentų, įrodančių, kad būtina priimti teritorijų planavimą reglamentuojančių įstatymų pataisas. Joms įsigaliojus, būtų paprasčiau ir greičiau priskirti sklypus daugiabučiams namams. Tačiau kada įstatymo pataisos gali būti priimtos, kol kas neprognozuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių