Klaipėdoje griuvo dalis tvoros

Manto gatvėje trečiadienį pradėta griauti dalis raudonų plytų atitvaro. Leidimo atlikti šiuos darbus prašė kariai, nes tvora ribojo matomumą išvažiuojantiems iš jų teritorijos, o tai buvo viena iš eismo įvykių priežasčių.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad bus nugriauti keli metrai raudonų plytų atitvaro.

„Tiek, kiek trukdo matomumui“, – tvirtino vadovas.

L.Dūda akcentavo, kad į griaunamą atitvaro dalį nepatenka suremontuota tvoros dalis, dėl ko nuogąstavo kai kurie klaipėdiečiai.

Atitvaro tvoros nugriovimui yra pritarusi Saugaus eismo komisija, į kurią LK KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės atstovai.

Nugriovus atitvaro dalį, bus panaikinta ir netoli esanti pėsčiųjų perėja. Ji neatitinka reikalavimų – jei yra daugiau nei trys juostos turi būti įrengta pėsčiųjų salelė arba eismą turi reguliuoti šviesoforai.

L.Dūda tvirtino, kad prie pabaigos artėja ir šio atitvaro remontas. Darbus planuojama baigti iki gruodžio 1-osios. Tada šioje Manto gatvės dalyje nebeliks eismo apribojimų, kurie atsirado spalį.

Raudonų plytų atitvaras pradėtas remontuoti praėjusių metų pabaigoje. Ištrupėjusios, susidėvėjusios plytos keičiamos naujomis. Darbai buvo organizuojami etapais.

Planuota tvoros remontui išleisti beveik 90 tūkst. eurų. Už tokią sumą darbus pasiūlė atlikti konkursą laimėjusi įmonė.

Tačiau, prasidėjus darbams, paaiškėjo, kad plytų yra ištrupėję daugiau, tad brangiau atsieis ir remontas. Tam žadėta panaudoti sutaupytas lėšas – apie 42 tūkst. eurų.

Atkreipiamas dėmesys, kad visos sumos gali ir neprireikti. Viskas priklausys nuo to, kiek plytų bus pakeista.

Paskutinį kartą tvora buvo remontuota prieš daugiau nei penkerius metus. Tada taip pat buvo keičiamos tik tos plytos, kurios labiausiai susidėvėjo.

Seniausios plytos tvoroje sumontuotos prieš maždaug 30 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
sena ta tvora, sukiuzusi, byranti, tik pinigus kas met kisa kosmetiniam remontui, taip ir eina ratu, viena dali suremontuoja, tada kita puse byreti ima... neukiska, reikia permuryti naujai ir siuolaikiskai, kam kazkokia sovietine tvora saugoti??

man negaila,

man negaila, portretas
bet kodel amzinai po konkursu pasirodo, kad darbu verte kazkodel bus didesne? Tai plytu daugiau, tai kasti reikia daugiau, tai plotas didesnis, tai spalvu daugiau ir t.t. Hhm?

darbu sauga

darbu sauga portretas
Kur apsauginiai akiniai? O ausines kodel ne ant ausu?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių