Klaipėdoje gyvenančio libaniečio idėja – šaldytuvai varguoliams

Lietuvoje nemažai žmonių yra priversti maitintis pačiu pigiausiu, o dažniausiai – nukainotu maistu. Klaipėdoje gyvenantis užsienietis nori padėti tokiems klaipėdiečiams – pastatyti šaldytuvus, į kuriuos kiekvienas, nejaučiantis skurdo, galėtų padėti dar tinkamus vartoti produktus.

"Aš žinau, kad pasaulyje yra šalių, kuriose įprasta turtingiems žmonėms savo maistu dalytis su turinčiaisiais mažesnes pajamas. Mano paties giminaičiai gyvena Jungtiniuose Arabų Emyratuose bei Saudo Arabijoje ir yra matę prie prabangių namų tvorų stovinčius šaldytuvus. Kasdien visai šeimai gamindami maistą, šie žmonės jo paruošia šiek tiek daugiau nei reikia, ir likučius padeda į šaldytuvus. Tokį maistą gali pasiimti mažiau uždirbantieji, vieniši žmonės", – pasakojo libanietis, gyvenantis Klaipėdoje.

Panašią praktiką jis norėtų įgyvendinti ir uostamiestyje. Vyras įsitikinęs, kad daugelis dideles ir vidutines pajamas turinčių žmonių nemažai maisto išmeta. Ne visada tai būna sugedę produktai ar patiekalai. Tiesiog kartais neapskaičiuojama, kiek maisto reikia.

Užsienietis atviravo, kad jį žeidžia vaizdas, kai žmonės rausiasi po šiukšliadėžes, ieškodami maisto. Taip elgiasi ne tik nuo alkoholio priklausomi benamiai.

Neretai galima išvysti, kaip pagyvenę, varganai atrodantys žmonės pasiima prie konteinerių paliekamų konservuotų daržovių, sužiedėjusios duonos ar kitų produktų, kuriuos šalia atliekų konteinerių palieka labiau pasiturintieji.

"Man pačiam dažnai būna, kad kitą dieną nebenoriu valgyti išvakarėse pagaminto maisto, bet jis vis dar yra tinkamas ir geras. Arba nusiperku per daug produktų, matau, kad jų nesuvartosiu. Kodėl turėčiau juos išmesti? Ketinu pastatyti šaldytuvų, į kuriuos kiekvienas galėsime padėti tinkamus vartoti, bet mums nebereikalingus produktus. Kam reikės, tegu prieina ir pasiima", – apie savo idėją pasakojo vyras.

Vyras nenorėjo, kad būtų minimas jo vardas, jis įsitikinęs, kad gerus darbus reikia daryti apie tai nesigiriant.

Pats, neprašydamas pagalbos ar paramos, jis ketina nupirkti šaldytuvų, juos pritvirtinti, kad būtų apsaugoti nuo vagių ir vandalų, pats žada mokėti už šaldytuvų suvartojamą elektrą.

Norėčiau, kad vargstantys žmonės nebūtų priversti žemintis, rizikuoti savo sveikata.

Belieka tikėtis, kad Klaipėdos miesto savivaldybėje šio žmogaus iniciatyva nesusidurs su biurokratinėmis kliūtimis.

"Norėčiau tai daryti ne dėl reklamos ar šlovės. Man reikia tik leidimo pastatyti tokius šaldytuvus, visais kitais dalykais pasirūpinčiau pats. Norėčiau, kad vargstantys žmonės nebūtų priversti žemintis, rizikuoti savo sveikata, kad galėtų neišsitepdami rankų ir nesibaimindami aplinkinių pasmerkimo pasiimti paaukotą maistą", – kalbėjo Klaipėdoje gyvenantis libanietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
skaudu žiūrėti į vargšus nabagus ,, pilna lietuvos krašto padangė visur po konteinerius eilėmis vargšai bonžai ar kaip pavadinti nesuprantu juk jaunimas daugiausiai sanitarais šiukšlių konteinerius verčia ,ir jeigu dar randa koki kąsni toj į burna deda , žiūrint yra baisu, o kur mes jau nubėgome ,kur matyta seniau pilna buvo darbu bendrabučio tipo namu eik dirbk ir turėsi kampa bendrabučio kambarys kainavo trys rubliai, šilta lova pilnai sutvarkyta minkštam pavidalo miegui ,kuo reik ir pietus darbo valgykloj kainavo, rublis pavalgai, sočiai, ir bonžu sanitaru po konteinerius tikrai nekilnojo šiūkšliu ,kas pasakys , kiek laiko tesys tas,

One

One portretas
Aisku,lietuvis,gi,nei pats es ,nei kitam duos.dvasios ubagai.

Ar ne per tolerantiški mes?

Ar ne per tolerantiški mes?  portretas
Deportuot muchameda siūlau, tvarka matai ivedinėt sugalvojo, Libane statyk ką tik nori.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių