Klaipėdoje iki 2025-ųjų planuojama per tūkstantis naujų stovėjimo vietų automobiliams

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje iki 2024-ųjų pabaigos planuojama įrengti per tūkstantį naujų stovėjimo vietų automobiliams.

Kaip pirmadienį pranešė savivaldybė, daugiau vietų automobiliams planuojama reaguojant į gyventojų nusiskundimus ir į tai, jog miesto infrastruktūra nebeatitinka šiuolaikinių poreikių.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sako, kad didžiausia problema yra pietinėje miesto dalyje, kur gyventojai sulaukia ir policijos pareigūnų vizitų.

„Naujų parkavimo vietų įrengimas, pavyzdžiui, vietoje nenaudojamos kiemuose infrastruktūros, tai – tik pirmas žingsnis į automobilių stovėjimo vietų plėtrą. Tikiu, kad ilgainiui šią problemą išspręsime ir gyventojams nereikės tapti situacijos įkaitais – po darbų nebereikės skubėti namo tam, kad rastų kur pastatyti automobilius“, - sako A. Vaitkus.

Artimiausiu metu 26 stovėjimo vietas numatyta įrengti prie įvažiuojamojo kelio Taikos prospekte, ties 101 numerio pastatu, dar šiemet tikimasi apie 40 stovėjimo vietų įrengti ir I. Simonaitytės gatvėje, užbaigti automobilių stovėjimo vietų projektus J. Janonio, Malūnininkų, smilties pylimo, Sportininkų, Statybininkų, Žardininkų gatvėse.

„Baigus šiuos apie 2,5 mln. miestui kainavusius darbus, klaipėdiečių patogumui iš viso bus sukurta daugiau nei 500 parkavimo vietų“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Projektai rengiami bei viešųjų pirkimų procedūros vykdomos ir kituose miesto mikrorajonuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Na taip, deautomobilizuoti runkelyną mums dar per anksti. Grįš vaikai ir anūkai prie klausimo, nutukę ir vėžiais sirgdami. Gaila

Klounas

Klounas portretas
Svarbu ne daryti,o girtis,kad darysiu.Mere,geriau daryk atvirkčiai-padaryk,o tada girkis.Tu ir rinkimus laimėjai makaronus kabindamas miesto buduliams

Vaitkaus garbintojams

Vaitkaus garbintojams portretas
Tai nekeičia fakto, kad aikštelės atsiradinėjo ir prie buvusios valdžios. Tai nekeičio fakto, kad Vaitkus nepelnytai prisiima naujų Žardės aikšteliu nuopelnus. Panašu, kad esi siaurų pažiūrų žmogus jei manai, kad kritikuojantys dabartinę valdžia nekritikavo buvusios.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių