Klaipėdoje iškils naujas sporto ir sveikatingumo kompleksas

Antradienį simbolinės kapsulės įkasimu pažymėta moderniausio uostamiestyje sporto ir sveikatingumo komplekso „Impuls“ statybų pradžia. Jau po metų buvusiame skerdyklos pastate duris klaipėdiečiams atvers didžiausia Klaipėdoje erdvė sportui.

Sveikatingumo ir sporto klubų tinklo „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis teigė, kad užkasta kapsulė su palinkėjimais ateities sportuojančioms kartoms jam primena lobio slėpimą.

„Tikimės, kad jau kitų metų rudenį sporto klubas taps netikėtu atradimu ir klaipėdiečiams. Nauja vieta, skirta aktyviam laisvalaikio praleidimui, visiems gyventojams suteiks gerą savijautą ir dovanos galimybę tapti sveikesniems, o tai – didžiausias žmogaus turtas. Be to, naujam gyvenimui prikeliamas istorinis buvusios skerdyklos miesto pastatas taps dar viena dovana kiekvienam žmogui“, –  kalbėjo V.Šiugždinis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad šio objekto statybų pabaigos laukia daugybė klaipėdiečių.

„Naujasis kompleksas suteiks daugiau galimybių aktyviam laisvalaikiui, paįvairins miestiečių gyvenimą,  o sportininkams užtikrins kokybiškas sąlygas siekti dar geresnių rezultatų ir garsinti Klaipėdą bei visą šalį. Džiugu, kad klaipėdiečiai galės sportuoti ne tik moderniausios technikos, bet ir dvasingumu pasižyminčio paveldo apsuptyje“, – kalbėjo meras.

Bendra projekto vertė siekia 15 mln. Lt., o į sporto įrangą bei klientų aptarnavimo sistemas bus investuojama apie 2,5 mln. Lt. Teigiama, kad naujajame klube bus sukurta apie 40 darbo vietų.

Kompleksas, kurio bendras pastato plotas sieks 4 100 kvadratinių metrų, vienu metu galės priimti iki 500 lankytojų. Statomas sporto klubas pasižymės ne tik moderniausia įranga aprūpintomis treniruoklių bei grupinių treniruočių salėmis, bet ir erdviu plaukimo baseinu. Teigiama, kad komplekse veiks 25 metrų ilgio, penkių plaukimo takelių baseinas, kurio ypač laukia vandens pramogų pasiilgę klaipėdiečiai.

Kompleksas kyla ypatingoje vietoje – jį įrengiant naujam gyvenimui prikeliamas istorinis miesto pastatas – buvusi skerdykla, kuri yra prižiūrima Kultūros vertybių apsaugos departamento. Pastatas atstatomas bei papildomas nauju, greta iškilsiančiu statiniu.

Planuojama, kad sporto klubo statybų darbai busi baigti 2014 m. rugpjūtį.  Į naujas klubo „Impuls“ patalpas sportuojančius ketinama pakviesti jau 2014 m. rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Dvasingumu pasizymintis paveldas? Skerdykla? ...

auto

auto portretas
Tik atvykti reikes autobusu ar dviraciu. Automobilistams teks pakloti pinigeliu uz parkavimo paslaugas

klp

klp portretas
labai laukiame
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių