Uostamiestyje sužibo unikali Kalėdų eglutė

  • Teksto dydis:

Maža, bet didelio miesto verta eglutė sužibo uostamiesčio širdyje. Unikali, bet dėl to ir traukianti aplinkinių dėmesį eglutė įžiebta šeštadienio vakarą.

Idėja netradicine eglute šiais metais puošti uostamiestį, švenčių kūrėjams gimė atliepiant ekologiškumo idėjoms.

Tikra, auganti, nors dar tik 55 cm aukščio žaliaskarė tapo žiemos pasakai įkvepiančiu muziejiniu eksponatu.

Kalėdinę uostamiesčio eglutę puošia veidrodiniai dviejų eglių kontūrai.

Teatro aikštės puošmena tapo ir šviesų instaliacijos tunelis „Laiko spalvos 770“. Jis skirtas artėjančiam Klaipėdos 770 metų jubiliejui. Latvio Janis Petersons instaliacija veiks nepertraukiamai, tačiau kas pusvalandį aikštės lankytojus pasitiks specialūs muzikos ir šviesos pasirodymai. Tunelio ilgis beveik 30 metrų.

Eglutės įžiebimas palydėtas Kalėdų Senelio vizitu ir muzikos garsais.

Susirinkusius sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas

Šventiniame koncerte muziką dovanojo klaipėdiečiai – Rasa Serra, Beata Ignatavičiūtė, Karolis Rupkus, Vilius Popendikis, Edmundas Kučinskas, Evelina Šimelionė, grupė „Voiceless“.

Kalėdiniu laikotarpiu įvykių epicentre kasmet atsidurianti Taravos Anikė ir vėl nestokos dėmesio. „Veidrodinės Anikės Kalėdos“ pavadinta meninė instaliacija, neatsiejama šių metų kalėdinės koncepcijos dalis, taip pat nušvis jau rytoj. Taravos Anikė šį kartą žėrės sidabru, veidrodiniais atspindžiais, kurs žiemos pasakos aliuziją ir atsakingai saugos jai patikėtus eglutei kol kas per didelius burbulus. Žaismingą instaliaciją sudarys 233 kalėdiniai burbulai, kurių skersmuo 30, 70, 80 centimetrų. Didžiausių žaisliukų skersmuo net 120 cm.

Teatro aikštės šventinius objektus papildo ir šviesos menininko Lino Kutavičiaus smilgos. 30 šviesos objektų, kurių aukštis iki 8 metrų, ratu apjuosia visą Teatro aikštę ir tapo gražiu rėmeliu šventiniam Klaipėdos Kalėdų atvirukui.

Kaip ir įprastai, šventiniu laikotarpiu nuo gruodžio 11-osios iki sausio 10 dienos, Teatro aikštė yra skelbiamos zona be pirotechnikos. Tiesa, šį kartą į zoną, kurioje neleidžiama naudoti pirotechnikos gaminių įtraukta ir Atgimimo aikštė.

Iš karto po miesto eglutės įžiebimo minima Šv. Liucijos diena (gruodžio 13-oji). Tai ilgiausios nakties ir trumpiausios dienos sandūra, po kurios nustoja ilgėti vakarai – saulė iki pat Kūčių leidžiasi vis tuo pat metu, tik ryte kasdien pateka minute vėliau.

Vaizdo įrašas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
plastikas labai ekologiška. Po Kalėdų - tiesiai į ,,ekologišką" Fortumo deginimą:D)

taip

taip portretas
Ar ne per garsiai pasakyta "Ekologišta", o visa kita apgaubta pigiu plastiku.

Nu eina'naaa

Nu eina'naaa portretas
Negi tikrai tiek už ta suda suplojo?:O
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių