Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje kalėjimo nebestatys

2016-09-07 02:00

Subliūško planai Klaipėdoje statyti kalėjimą. Prieš penkerius metus buvo suplanuota renovuoti šešias ir pastatyti keturias naujas įkalinimo įstaigas. Vieną jų – uostamiestyje, tačiau šių minčių Vyriausybė atsisakė. Oficiali versija – nerado minėtai įstaigai tinkamo sklypo.

V. Petriko nuotr.

Naują tardymo izoliatorių-pataisos namus, kuriuose tilptų 800 teisiamų ar nuteistų asmenų, Klaipėdoje buvo planuota pastatyti iki 2015 m. Tokie planai puoselėti 2011-aisiais, pertvarkant kalėjimų sistemą.

Tuometis teisingumo ministras Remigijus Šimašius su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku tada netgi aptarė du galimus sklypų variantus.

Viena teritorija buvo numatyta tarp Jūrininkų bei Taikos prospektų ir geležinkelio, o dar viena potenciali vieta – Šilutės plento ir Jūrininkų prospekto kampe.

Dar prieš penkerius metus abi šios teritorijos buvo tinkamos įkalinimo įstaigos statybai, tačiau paaiškėjo, kad kalėjimo vizijos Klaipėdoje atsisakoma, nes teigiama, jog tam neatsirado tinkamos vietos.

"Idėjos teko atsisakyti, nes nei Klaipėdos mieste, nei Klaipėdos rajone nebuvo rastas tinkamas sklypas. Numatytieji atmesti, nes neatitiko saugumo reikalavimų. Todėl dabar kalbos apie kalėjimo statymą čia nebėra. Bet Žemaitijos regione šalia Skuodo vis dėlto svarstoma galimybė statyti nedidelį tardymo izoliatorių", – tikino Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audrius Kutrevičius.

Šiuo metu vakarinėje Lietuvos dalyje nėra nė vienos įkalinimo įstaigos. Tai esą sukelia didelių nepatogumų nuteistųjų artimiesiems, kurie nori lankyti savo giminaičius ir palaikyti su jais ryšį.

Kartu toks laisvės atėmimo įstaigų išdėstymas yra nepatogus su nuteistaisiais dirbantiems pareigūnams, probacijos darbuotojams, advokatams ir kitiems, kuriems tenka vykti į kituose miestuose esančias įkalinimo įstaigas.

Teigiama, kad mokesčių mokėtojams taip pat brangiai kainuoja nuteistųjų konvojavimas į Klaipėdos teisėsaugos institucijas iš kitų įkalinimo įstaigų, pavyzdžiui, Šiauliuose, Marijampolėje, Kaune.

Tačiau tardymo izoliatorių-pataisos namų uostamiestyje nebus, todėl veikiausiai nebus sukurtos ir patogesnės darbo sąlygos su nuteistaisiais dirbantiems pareigūnams, sutaupyta laiko bei pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų