Klaipėdoje keičiasi automobilių stovėjimo laikas: lieps iš gatvių išvažiuoti anksčiau

Savivaldybės Eismo saugumo komisijos sprendimu, iš magistralinių uostamiesčio gatvių klaipėdiečiai savo automobilius turės išvairuoti valanda anksčiau nei iki šiol.

Klaipėdiečiams kai kuriose didžiosiose gatvėse darbo dienomis savo automobilius buvo leidžiama palikti nuo 18 iki 8 val. Tai aktualiausia pietinėje miesto dalyje gyvenantiems žmonėms.

Statybininkų pr., Smiltelės, Sausio 15-osios gatvėse, kur ankštuose kiemuose nebetelpa automobiliai, vairuotojams ši tvarka – itin reikalinga.

Trumpinti stovėjimo laiką nuspręsta dėl eismo saugumo. 8 valanda yra metas, kai judėjimas miesto gatvėse – labai intensyvus.

Iki to laiko gatvėse stovinčios mašinos sudaro prielaidas susiformuoti kamšatims ir sutrikdyti eismą, kai jomis norima išvažiuoti iš vietos.

Eismo saugumo komisija pritarė siūlymui trumpinti stovėjimo laiką.

Panaši situacija yra ir Baltijos prospekte. Kai pradėjo veikti Klaipėdos centrinis terminalas, uždrausta nakčiai palikti mašinas Baltijos prospekte.

Gyventojai buvo nepatenkinti, bet gatvėje, kuria važiuoja sunkiasvoris transportas, stovintys automobiliai – nemenkas ir pavojingas kliuvinys.

Draudimai įvedami įvertinus eismo saugumo reikalavimus.

Paklaustas, ar komisija ieškojo išeities ir būdų, kur klaipėdiečiai turėtų laikyti savo mašinas, jei yra gujami iš minėtų gatvių, savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pareiškė: "Yra kiemai, visa kita. Aš suprantu, kad žmonės turi galvoti, kiek automobilių jie turi. Mes tikrai visų problemų neišspręsime. Šiaip gatvė yra skirta važiuoti, o ne automobiliams laikyti. Dalis šios problemos sprendžiama su kiemų atnaujinimo programomis. Jau atsiranda vietų Taikos prospekte."

R.  Mockus tikino, kad savivaldybės darbuotojai bendrauja su statomų prekybos centrų valdytojais, prašydami leisti gyventojams naudotis jų aikštelėmis. Nepaisant to, ne visos parduotuvės aikštelėse gyventojų mašinas leidžia palikti per naktį.

Klaipėdiečiai, ypač gyvenantieji pietinėje miesto pusėje, dešimtmečius kankinasi ieškodami būdų sutalpinti mašinas kišenes primenančiuose kiemuose.

Dažnai jie nenoromis yra priversti nusižengti, kai, palikdami vietos pravažiuoti, vienu mašinos ratu užrieda ant šaligatvio ar žaliosios vejos. Tai tampa pretekstu juos bausti. Taip pildomas miesto biudžetas, tačiau problema neišsprendžiama.

Apie tai byloja ir skundai savivaldybei. Viename paskutinių gyventojai piktinasi, kad Statybininkų pr. 6 namo kieme įrengtos vos penkios vietos automobiliams, nors šiame name yra 90 butų.

Gedminų gatvėje esanti buvusi privati automobilių aikštelė nuo spalio uždaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BBD

BBD portretas
Paklaustas, ar komisija ieškojo išeities ir būdų, kur klaipėdiečiai turėtų laikyti savo mašinas, jei yra gujami iš minėtų gatvių, savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pareiškė: "Yra kiemai, visa kita. Aš suprantu, kad žmonės turi galvoti, kiek automobilių jie turi. Mes tikrai visų problemų neišspręsime. Šiaip gatvė yra skirta važiuoti, o ne automobiliams laikyti. Dalis šios problemos sprendžiama su kiemų atnaujinimo programomis. Jau atsiranda vietų Taikos prospekte." Dalbajobe - tau gal su galva blogai? Ar nesiorentuoji savo mieste? Mazai grynu oru kvepuoji? Jeigu gyvenu Baltijos prospekte - siulai man kiekviena diena varyti Taikos prospektu ir ieskoti laisvu vietu? Atsakyk, asile

Liudas

Liudas portretas
Nežinau, kaip čia savivaldybė mąsto ir net kartais su kuom. Gyvenu Sausio 15-osios gatvėje. Pas mus kiemuose vyksta remontai, visur iškasinėta, o aikštelių taip ir nespėja sutvarkyti. Vat dėl šios priežasties didžiausia problema - kur mums, gyventojams, palikti automobilius? Taip, Taikos pr., netoli Avitelos, įrengė mažą aikštelę. Ji tuoj pat buvo pripildyta gyventojų automobiliais, nes kiemuose mes jau nebeturime vietos. Ateikit pasižiūrėti, kaip atrodo kiemai ir kur gyventojams laikyti mašinas!!! Ir nustokit baudas rašinėti, o geriau žiūrėkit, kur galima būtų dar laikinai panaikinti stovėjimą draudžiančius ženklus.

Antanas

Antanas portretas
Jūs paziurekite kas is mokamų automobilių aikštelių dabar liko,jos tapo privačios,jos išnuomotos privatiems verslams.Kiek miestiečių galėtų parkuoti savas mašinas,kai trūksta vietų kiemuose.Pirmiausia leisdami tokius įstatymus irenkite daugiau stoveju aikštelių šalia namų kuriuose bijojau Sasnovskio barščiai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių