Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai nerimauja: kelias – neapšviestas, bet sutaupomi tūkstančiai eurų

2023-08-18 09:20

Uostamiesčio gyventojai nerimauja, kad kai kuriuose miesto kvartaluose vakarais per tamsu, gyventojai esą vaikščioja pasišviesdami telefonų žibintuvėliais.

Problema: senamiestyje apšvietimas vakarais veikia, tačiau kai kuriuose kvartaluose esą būna per tamsu.
Problema: senamiestyje apšvietimas vakarais veikia, tačiau kai kuriuose kvartaluose esą būna per tamsu. / Vytauto Petriko nuotr.

Feisbuko grupėje „Tvarkau Klaipėdą“ kilo diskusija dėl Laukininkų g., kurioje, anot vienos gyventojos, vėlų vakarą nedega nė vienas šviestuvas.

„O šita problema kaip nors išsprendžiama? 23 val. visiškai nėra šviesos Laukininkų g. Žmonėms tenka eiti įsijungus žibintuvėlį. Labai „saugu“ taip gyventi?“ – klausė moteris.

Dalis gyventojų vis dar inertiškai mano, neva miesto vadovas yra atsakingas už kiekvieną apšvietimo stulpą, ir net naiviai viliasi, kad problema per socialinius tinklus bus pastebėta ir tuoj pat išspręsta.

„O Arvydas Vaitkus elektrikas???“ – retoriškai klausė kita moteris ir pridūrė, kad kai ką nors skauda, kreipiamasi į gydytoją, o ne į merą.

Klaipėdos savivaldybės specialistai patikino, kad visa informacija dėl neveikiančių apšvietimo stulpų jau yra perduota „Klaipėdos paslaugoms“, situacija nedelsiant bus patikrinta.

Be to, uostamiestyje yra taupoma elektra, tad kai kur apšvietimas išjungiamas anksčiau, o įjungiamas vėliau.

„Klaipėdos miesto savivaldybė, prasidėjus energetikos kainų šuoliui, nuo praėjusių metų rugsėjo 12 d. priėmė sprendimą įjungti mieste apšvietimą 20–30 min. vėliau ir išjungti 20–30 min. anksčiau“, – pažymėjo uostamiesčio savivaldybės specialistai ir nurodė kelias gatves.

Pavyzdžiui, Pamario g. (Girulių pl.) nuo vidurnakčio iki 5 val. išjungiamas apšvietimas dviračių take. Skaičiuojama, kad Klaipėdos savivaldybė sutaupo 540 kWh per mėn.

Dviračių take nuo Girulių bokšto iki vasaros estrados išjungtas apšvietimas taip pat nuo vidurnakčio iki 5 val., sutaupoma 870 kWh per mėnesį.

Dviračių take nuo Tauralaukio iki Liepų g. išjungiamas apšvietimas nuo vidurnakčio iki 5 val. ryto, sutaupoma 975 kWh per mėnesį.

Poilsio, Sąjūdžio ir Malūno parkuose, taip pat Ąžuolų giraitėje, Smiltynėje išjungiamas kas antras šviestuvas, taip per mėnesį sutaupoma net 11 473 kWh.

„Bendrai skaičiuojama, kad pritaikius šias priemones sutaupoma apie 13 858 kWh per mėnesį arba 166 296 kWh per metus“, – pažymėjo specialistai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų