Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje kūdikių namams išrinkta nauja vadovė

2012-10-04 10:13
Klaipėdoje kūdikių namams išrinkta nauja vadovė
Klaipėdoje kūdikių namams išrinkta nauja vadovė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Beveik metus dirbę be nuolatinio vadovo Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai artimiausiu metu turėtų sulaukti naujos vyriausiosios gydytojos.

Šiomis dienomis paaiškėjo konkurso rezultatai Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų vyriausiosios gydytojos pareigoms užimti. Dalyvauti konkurse panoro tik viena kandidatė.

Tiesa, dokumentus buvo pateikęs dar vienas kandidatas, tačiau prieš konkursą juos atsiėmė.

Kūdikių namams artimiausiu metu turėtų pradėti vadovauti konkursą laimėjusi medikė, šiuo metu dirbanti vienoje uostamiesčio ligoninių.

Kol kas konkurso nugalėtojos pavardė neskelbiama, motyvuojant tuo, kad apie būsimą įstaigos vadovą duomenis dar turi pateikti Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Kūdikių namai be nuolatinio vadovo liko šių metų pradžioje, kai atsisakyti savo pareigų panoro ilgametė, pensinio amžiaus sulaukusi įstaigos vyriausioji gydytoja Irena Genytė. Ji čia dirbo nuo 1992-ųjų metų.

Kol nėra paskirtas naujai išrinktas žmogus, įstaigai vadovauja vyriausiosios gydytojos pavaduotoja ūkiui Jūratė Girčienė.

Kaip paaiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė, iki šiol delsta skelbti konkursą Kūdikių namų vadovo pareigoms eiti, tikintis, jog Sveikatos apsaugos ministerija pakeis gydymo įstaigų vadovams keliamus reikalavimus.

Tačiau nesulaukus pakeitimų, konkursas buvo paskelbtas. Norintieji vadovauti Kūdikių namams privalėjo turėti medicininį išsilavinimą.

A. Daujotienės manymu, šios įstaigos vadovui svarbesnės būtų vadybininko žinios, o ne medicininis išsilavinimas. Mat Kūdikių namai yra ne tik gydymo, bet ir socialinio, ugdomojo pobūdžio įstaiga.

Pasak direktorės, įstaigos veikla – sudėtinga, perspektyva – neaiški, o atlyginimas nėra didelis. Tad medikai nepageidauja vadovauti nedideliai įstaigai už nedidelį atlyginimą.

Neatskaičius mokesčių Kūdikių namų administracijos darbuotojai gauna apie 2600 litų. įstaigos perspektyva neaiški dėl to, kad anksčiau svarstyta apie jos perdavimą Socialinių reikalų ir darbo ministerijai.

Pastebima, kad kasmet mažėja auklėtinių Kūdikių namuose, tad neatmetama galimybė, kad kitąmet gali tekti mažinti ir darbuotojų skaičių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų