Klaipėdoje naktiniams pseudobarams paskelbė kovą

Pseudobarais vadinamoms naktį veikiančioms parduotuvėms, kuriose parduodami ir svaigalai, iškilo grėsmė būti uždarytoms. Vakar posėdžiavę Trišalės ir Bendruomenės sveikatos tarybų nariai nusprendė kilti į kovą su naktį alkoholiniais gėrimais prekiaujančiomis užeigomis.

Pseudobarais vadinamoms naktį veikiančioms parduotuvėms, kuriose parduodami ir svaigalai, iškilo grėsmė būti uždarytoms. Vakar posėdžiavę Trišalės ir Bendruomenės sveikatos tarybų nariai nusprendė kilti į kovą su naktį alkoholiniais gėrimais prekiaujančiomis užeigomis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė patvirtino, kad šiuo metu viena didžiausių miesto problemų yra ne alkoholio vartojimas viešose vietose, o būtent naktiniai barai, kurie, nors ir draudžiama, parduoda svaigalus išsinešti.

"Policijos pareigūnai įvardija bent tris "taškus", kuriuos reikėtų uždaryti jau dabar", – teigė K.Vintilaitė.

Tačiau tik žodinių pastebėjimų nepakanka – nuspręsta prašyti, kad policijos pareigūnai raštu pateiktų informaciją apie pažeidėjus bei jų nusižengimus.

Nepasitenkinimą vadinamosiomis girdyklomis išreiškė ir sveikatos apsaugos specialistai. Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė pabrėžė, jog pagaliau reikia baigti diskusijas ir pradėti negailestingą kovą su per naktis veikiančiais pseudobarais.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Jūratė Mačiulienė pastebėjo, kad naktinių barų savininkai dažnai gudrauja ir per patikrinimus.

"Prieš atidarant barą, pateikia dokumentus, kad bus keturi stalai, o patikrinimo metu randame tik vieną. Tai reiškia, kad baro statusas tėra priedanga gauti reikiamus dokumentus", – pastebėjimais dalijosi J.Mačiulienė.

Specialistai atkreipė dėmesį, kad nepilnamečiai dažnai paperka asocialius asmenis, jog šie nupirktų jiems alkoholinių gėrimų.

Pseudobarais piktinosi ir verslininkai. Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas Aras Mileška naktinę prekybą alkoholiu vadino asocialiu verslu ir pridūrė, kad tokie verslininkai daro gėda visiems kitiems.

"Pritariame, kad toks verslas būtų naikinamas", – nuomonę išsakė A.Mileška.

Posėdyje dažnai linksniuotas Kauno pavadinimas. Laikinojoje sostinėje esančiose girdyklose neseniai uždrausta prekiauti alkoholiu nuo 22 iki 8 val.

Panašių priemonių planuojama imtis ir uostamiestyje.

Posėdyje nutarta, kad bendraujant su policijos pareigūnais bus parengtas miesto tarybos sprendimo projektas, kuriame būtų numatytos konkrečios prekybos vietos, kuriose būtų draudžiama naktį pardavinėti svaigalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmoniu

zmoniu portretas
niekas ne gyrdo, patys prisygere , bet tokie barai yra GEDA

tamas

tamas portretas
Uzdaryti visus tuos "gyvatynus", uzteks girdyti zmones.

Dziedukas

Dziedukas portretas
Neturite, ką veikti, tai kovojate su vėjo malūnais.Atidarysiu aš naktinį tašką, tai bus priedas prie pensijos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių