Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – nauji kvartalai

2009-09-09 10:03
Klaipėdoje – nauji kvartalai
Klaipėdoje – nauji kvartalai / N.Jankausko nuotr.

Uostamiestyje ir aplink jį atsigauna statybos. Planuojama, kad gyvenamieji kvartalai išdygs netoli Tauralaukio ir Dubysos gatvėje.

Buvusiame Virkučių kaime, kuris yra šiaurinėje miesto dalyje tarp Danės upės ir kelio Palanga – Šilutė, planuojamas mažaaukščių vieno buto gyvenamųjų namų kvartalas. Kreiptasi į savivaldybę su prašymu dėl dalies žemės sklypo paskirties keitimo – iš žemės ūkio į gyvenamąją. Pagal Klaipėdos bendrąjį planą šio sklypo paskirtis gyvenamoji.

Šiuo metu šioje vietoje yra ganyklos.

Planuojamame kvartale numatoma įrengti bendro naudojimo sporto ir vaikų žaidimų aikšteles, dviračių ir pėsčiųjų takus. Pagrindinis užstatymas numatomas namais, blokuotais po du, paliekant erdves apželdinimui.

Dar vieną gyvenamųjų namų kvartalą norima statyti apleistoje teritorijoje Dubysos gatvėje. Didžiausias pastatų aukštis siektų 100 metrų, likusiųjų 21–51 metrą.

Dalyje namų būtų įrengtos komercinės patalpos. Vieno iš pastatų pirmame aukšte planuojama įkurti vaikų darželį, priskirti sklypą jo teritorijai.

Kvartale taip pat būtų įrengti dviračių ir pėsčiųjų takai, apželdinta alėja.

Atgaivinti ir išplėsti norima čia esantį nenaudojamą stadioną. Šalia jo būtų įrengiamos sporto aikštelės. Greta alėjos būtų formuojamos poilsio zonos su mažosios architektūros objektais ir vaikų žaidimų aikštelėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų