Klaipėdoje neišduotas leidimas rengti mitingą

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pirmą kartą nedavė leidimo uostamiesčio centre rengti mitingą ir eitynes.

Leidimo protesto akcijai paprašė baigiamos kurti Antikorupcinės konstitucinės partijos steigėjai bei Žemaitijos visuomenės parlamento tarybos prezidentas Justinas Burba.

Akcijos iniciatoriai paprašė leisti vasario 11 dieną 13 val. surengti eitynes nuo Atgimimo aikštės iki savivaldybės pastato, o nuo 13 val. 15 min. iki 15 val. 30 min. mitinguoti čia pat, prie savivaldybės pastato.

Prašyme nurodyta, jog protesto akcija būtų rengiama „dėl savivaldybei pavaldžių šilumos ir vandens tiekimo įmonių nepagrįstai padvigubintų komunalinių mokesčių korumpuotos apskaitos“.

Mitinge dalyvautų iki 3 tūkst. žmonių.

Savivaldybės administracija leidimo mitingui neduos, nes jį norima rengti darbo metu. Dėl didžiulio sambūrio prie savivaldybės pastato negalėtų laisvai prieiti ir privažiuoti gyventojai.

LR Susirinkimų įstatymas nurodo, kad susirinkimai prie valdymo įstaigų gali būti organizuojami ne arčiau, kaip per 25 metrus nuo pagrindinio įėjimo, taip pat turi būti užtikrintas laisvas priėjimas ir privažiavimas.

„Turint omenyje mitingo mąstą ir laiką manome, jog šio įstatymo būtų neįmanoma laikytis“, - sakė administracijos direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Atsisakyti išduoti leidimą nuspręsta ir todėl, kad mitingo metu uždarius pagrindinę Herkaus Manto gatvę susidarytų didžiulės spūstys, o tai sukeltų gyventojų nepasitenkinimą.

Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintose renginių organizavimo viešojo naudojimo teritorijose taisyklėse nurodyta, kad neleidžiama organizuoti renginių Herkaus Manto gatvėje darbo dienomis ir darbo metu.

Akcijos sumanytojams pasiūlyta mitingą rengti kitoje vietoje.


Šiame straipsnyje: burbamitingasleidimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių