Klaipėdiečiai tapo naujo Lietuvos rekordo liudininkais. Jie stebėjo, kaip gaminamas net 11 metrų ilgio suši.
Šiam rekordui pasiekti buvo sutelktos „Herkaus galerijoje“ esančio japonų restoranų šefų A.Šepuraičio ir A.Vilko bei didžiulės pagalbininkų komandos jėgos.
Rekordinio dydžio suši pagaminti buvo sunaudota apie 12 kg ryžių, 2,5 kg krevečių, apie 0,5 kg lašišos, 450 g kremo, 5 kg agurkų, 600 g žalių ir oranžinių ikrų, 2 kg krabų lazdelių.
Suši, kurio ilgis 11,42 m, buvo pagamintas greičiau nei per valandą. Susirinkusieji galėjo ne tik stebėti ruošimo procesą, bet ir nemokamai paskanauti rekordinio ilgio patiekalo.
Rekordo siekimą stebėjusiųjų ausis malonino Lino Adomaičio ir grupės „Funkcija“ gyvo garso koncertas.
Klaipėdoje pagamintas suši yra naujas šalies rekordas. Anksčiau jo siekta Kaune. Tąkart pagamintas 10 metrų ilgio suši.
Naujausi komentarai