Klaipėdoje pastebėtas pelikanas

Dalis klaipėdiečių antradienį priešpiet pro savo buto langus stebėjo neįprastą vaizdą – daugiabučio namo kieme vaikštinėjantį pelikaną.

„Net neabejoju, kad tai tikrai buvos šis egzotinis paukštis. Jis buvo baltas, ilgu snapu, po kurio kybojo pagurklis. Gaila, kad paukščio nespėjau nufotografuoti, nes jis nuskrido“, - teigė klaipėdietė Sigita.

Pelikanas buvo pastebėtas buvusiame žvejybinio uosto rajone.

Klaipėdiečiai iškart pagalvojo, jog pelikanas bus atskridęs ir greta Klaipėdos esančio gamtininkų centro „Mini Zoo“.

Tačiau jo savininkas Edvardas Legeckas tvirtino, jog mažajame zoologijos sode yra abu jame gyvenantys pelikanai.

„Be to, pas mus gyvena rožiniai pelikanai ir jie neskraido, todėl niekaip negalėjo išlėkti į miestą“, - tikino E.Legeckas.

Jis neabejojo, jog klaipėdiečiai tikrai galėjo matyti pelikaną, nes jų yra ir baltų. Išskirtinis šių paukščių bruožas – labai ilgas snapas.

„Gal skrido virš miesto ir naktį bumbtelėjo į kokį pastatą. O gal žmonėms, kurie matė tą paukštį, iš po vakar matosi keisti vaizdai“, - juokavo E.Legeckas.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininkas Benas Noreikis teigė, jog pelikanai Lietuvoje pastebimi jau ne pirmą kartą. „Ir, manau, kad ne paskutinį“, - svarstė pašnekovas.

Pirmą kartą rožinis pelikanas Lietuvoje rastas 2006 metų gegužę. Jis aptiktas Alytaus rajone. Egzotinis paukštis po kelių savaičių buvo išskraidintas į Graikiją.

Anot B.Noreikio, pelikanas Lietuvoje pastebėtas ir pernai. Jį matė alytiškiai, vėliau Radviliškio gyventojai. Iš Lietuvos pelikanas patraukė į Latviją, todėl apie paukščio likimą daugiau žinių ir nėra.

„Todėl tikrai nenustebau išgirdęs, jog pelikanas pastebėtas ir Klaipėdoje“, - tvirtino B.Noreikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių