Klaipėdoje po sprogimo dingo elektra

Trečiadienį po vidurdienio Žardės gyvenamajame rajone, nugriaudėjus sprogimui, aplinkinių namų gyventojams dingo elektros energija.

Klaipėdiečių teigimu sprogimas nuaidėjo elektros pastotėje, esančioje prie „Žardės“ prekybos centro.

VST Klaipėdos miesto skyriaus viršininko Tomo Jurgučio teigimu, pašaliniai asmenys, vykdydami žemės kasimo darbus pažeidė kabelį ir įvykus trumpam jungimuisi pastotėje nugriaudėjo sprogimas. Dėl to nuo 12.16 val. uostamiesčio pietinėje dalyje buvo laikinai nutrauktas elektros energijos tiekimas. Be elektros laikinai buvo likę apie 7000 akcinės bendrovės VST klientų.   

 VST brigados operatyviai nustatė pažeistą kabelio vietą. Didžiajai daliai klientų elektros energijos tiekimas buvo atkurtas 13.45 val., likusiems elektros tikimas bus atnaujintas artimiausiu metu. 

Dėl netinkamai žemės kasimo darbus vykdžiusių asmenų kaltės 2008 metais be elektros energijos laikinai buvo likę beveik 50 tūkstančių „VST“ klientų. Pernai užfiksuoti 126 atvejai, kuomet šalia veikiančių elektros įrenginių  neatidžiai dirbantys asmenys sutrikdė elektros energijos tiekimą gyventojams. 

Aptikti, kurioje vietoje pažeistas kabelis ir pašalinti gedimą, „VST“ bendrovės specialistams prireikia nemažai pastangų ir laiko. Nuostolių patiria be elektros likę bendrovės klientai. Todėl apie saugos reikalavimus, atliekant žemės kasinėjimo darbus, bendrovė nuolat informuoja savo interneto svetainėje, nacionalinėje ir regioninėje spaudoje, šią informaciją galima surasti ir miestų, kuriuose bendrovė vykdo savo veiklą, skyriuose.


Šiame straipsnyje: dingo elektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių