Klaipėdoje – pokyčiai: gyventojai baiminasi triukšmo ir taršos

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje vyko paskutinis viešas svarstymas prieš patvirtinant parengtus detaliojo plano keitimus teritorijoje tarp Šiaurės prospekto, Kretingos gatvės ir Priestočio g. 1.

Tolimoje ateityje bendrovės "Klaipėdos energija" iniciatyva šiaurinėje miesto dalyje atsiras nedidelė automatizuota dujinė katilinė, kuri esą bus pamaina katilinei Danės gatvėje. Senąją iki 2030-ųjų ketinama uždaryti.

Detaliojo plano keitimo rengėjas – bendrovės "Sweco Lietuva" atstovė Auksė Stanienė pasakojo, kad planuojant teritoriją suformuotas žemės sklypas katilinės statybai. Esant poreikiui numatyta ir žemės sklypų pertvarkymo galimybė.

Detaliojo plano viešinimo metu sulaukta kelių visuomenės atstovų pasiūlymų.

Gyventojai prašė dujinę katilinę statyti kitoje vietoje, nes Šiaurės prospekte tokio poreikio esą nebuvo, nėra ir nebus, "todėl katilinei reikia skirti kitą vietą, ten kur ji būtų reikalinga".

"Vietoje dujinės katilinės galbūt verta pagalvoti apie saulės energijos panaudojimą?" – svarstė klaipėdiečiai.

Viešame svarstyme dalyvavęs "Klaipėdos energijos" Veiklos aptarnavimo centro vadovas Egidijus Preibys aiškino, kad nauja katilinė planuojama kaip rezervinė, uždarius turimą Danės gatvėje.

Jis ramino žmones sakydamas, kad per artimiausius penkerius metus nauja katilinė šiaurinėje mieste dalyje neiškils.

Taip pat gyventojai nepageidauja, kad Klevų gatvė būtų sujungta su Pievų gatve, nes čia, jų teigimu, padidės ir taip jau esantys triukšmas ir tarša.

Tačiau, pasak A.Stanienės, toks sprendimas numatyta miesto bendrajame plane, kuriuo projektuotojams privalu vadovautis.

Gyventojai raštu paprašė Šiaurės prospekte atkurti panaikintus želdynus, nes po medžių iškirtimo ypač padidėjo triukšmas ir tarša bei pagalvoti apie esamų teršiančių garažų iškeldinimą į pramoninę zoną.

Vietoje jų esą galėtų atsirasti daugiau gyvenamųjų namų ar kitų visuomenei naudingų objektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražina

Gražina portretas
Laiku pabėgau iš Zaurveino gatvės ten lapai seniai buvo balti.

......

...... portretas
Lietuvai, kaip ir kiekvienai ES narei, yra nustatyti konkretūs rodikliai. Iki 2030 metų šalis turi pasiekti, kad emisijos sumažėtų 9 proc. (palyginti su 2005 metais), taip pat bent 1,5 karto (palyginti su 2017 metais) sumažinti energijos vartojimo intensyvumą bei iki 45 proc. padidinti atsinaujinančių energijos išteklių dalį visoje energetikoje.

?

? portretas
Šiauliečiai jau seniai kenčia naikintuvų triukšmą ir kenčia nuo jų išmetamų dujų tik klausimas kada valdžia juos apmokestins
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių