Uostamiestyje pradės remontuoti Pilies tiltą

Artimiausiomis savaitėmis bus pradėtas kapitalinis Pilies tilto remontas, tačiau kol kas eismo juo neplanuojama uždaryti. Tą žadama padaryti kitų metų pavasarį.

Gali prireikti paskolos

Konkursą atlikti kapitalinį Pilies tilto remontą ir sutvarkyti jo prieigas laimėjo „Hidrostatyba“. Jam jau perduota pasirašyti sutartis su savivaldybe.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė tvirtino, kad tilto remontą rangovas pradės artimiausiomis savaitėmis.

Darbų vertė siekia beveik 11,5 mln. litų. Anot V.Staskonienės, tai nėra ES projektas. Lėšos bus skirtos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

„Galbūt bus galimybių gauti ES paramą. Esame parengę paraišką su bendrove „Klaipėdos laivų remontas“. Gal ieškosime paskolos“, – pasakojo vedėja.

Tilto remonto projektą parengė ir jo vykdymą prižiūrės įmonė „Kelrojektas“. Darbų techninę priežiūrą vykdys bendrovė „Kelvista“. Pastaroji paslauga savivaldybei atsieis apie 50 tūkst. litų.

Eismą uždarys kovą

Numatoma, kad kapitalinis Pilies tilto remonto truks trejus metus. V.Staskonienė pagrindinė priežastis ta, kad projekto įgyvendinimui reikia labai daug lėšų, o jas reikia sugeneruoti.

Pilies tilto remontas prasidės artimiausiomis savaitėmis, tačiau eismas juo uždarytas nebus.

Anot V.Staskonienės, bus vykdomi darbai, kuriems to nereikia: remontuojamos statinio atraminės konstrukcijos, sienelės, tilto valdymo patalpa. Lygiagrečiai bus rengiamas darbo projektas.

Jį parengus, bus užsakytas tilto pakėlimo mechanizmas bei kita būtina įranga. Eismą Pilies tiltu planuojama uždaryti kitų metų kovą, pradėjus jo konstrukcijų remontą.

Prieš tai rangovas turės parengti ir schemą, kaip organizuojamas eismas šių darbų metu.

Iki kol bus pakeltas tiltas, ties senąja perkėla numatoma pastatyti laikiną pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą. Artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas tai darys.

Remontuos perėją ir takus

Vykdant šį projektą bus ne tik iš pagrindų suremontuotas tiltas, bet ir sutvarkytos jo prieigos. Bus atnaujintos ant jo vedančių gatvių dalys, jų lietaus nuotekų tinklai, apšvietimas.

Numatyta pabaigti remontuoti ir krantines, laiptus, dalį Karlskronos aikštės takų, tilto valdymo paviljoną. Atnaujintos bus požeminės perėjos, jų apšvietimas.

„Pasižiūrėjome, ką toje vietoje reikia suremontuoti ir nusprendėme tą padaryti, kad ši vieta būtų pilnai sutvarkyta ir nereikėtų prie jos grįžti“, – pabrėžė V.Staskonienė.

Numatoma, kad pagrindiniai tilto remonto darbai bus baigti kitų metų gruodį. Tuomet tikimasi atnaujinti eismą. 2015 metais liks sutvarkyti tik jo prieigas.


Šiame straipsnyje: Pilies tiltastiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
po tilto remonto reikes remontuot tiltu gatve ir vel kazkam biznis )

Savas

Savas portretas
Kad tik iki remonto pradzios nepamirstu "Meridiano" partempti. :)

to rms

to rms portretas
negalima griauti, paveldosaugininkai neleidžia. Klaipėdą valdo paveldosaugininkai, negi nežinojot? Jie sprendžia kas yra gražu, kas yra saugu, kas naudinga Klaipėdai. Miesto Taryba ar meras - tik nuolankūs prašytojai. Tokie įstatymai....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių