Klaipėdoje prasideda šventinis vajus: kiek šiemet kainuos Kalėdos?

Klaipėdos gatvėse jau galima pamatyti darbininkus, montuojančius šventines dekoracijas. Dar tebeieškoma ir natūralios žaliaskarės, kuri įsikurs Teatro aikštėje.

Tradiciškai lapkričio pradžioje miestas pradeda ruoštis didžiosioms metų šventėms. Šiemet kalėdiniai papuošimai ir su tuo susiję darbai, be Teatro aikštės dekoravimo ir iliuminavimo, atsieis apie 190 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto.

Šįsyk Klaipėda kalėdiniu laikotarpiu atrodys panašiai kaip ir praėjusiais metais.

Ant gatvių apšvietimo stulpų, medžių vyraus tie patys puošybos elementai, tik jų bus daugiau nei anksčiau ir drieksis nuo Statybininkų prospekto iki Taikos prospekte esančio prekybos centro BIG, taip pat nuo Šiaurės prospekto iki ligoninių miestelio Liepojos gatvėje.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, ant apšvietimo atramų darbininkai iškabins 256 papuošimais daugiau nei pernai. Iš viso gatvėse sužibs daugiau nei 1,2 tūkst. kalėdinių dekoracijų.

Visas grožybes klaipėdiečiai išvys pagrindinės miesto eglės įžiebimo dieną, lapkričio 30-ąją.

Taip pat vis dar sprendžiamas Atgimimo aikštės likimas. Paskelbus viešąjį konkursą kalėdinės eglės ir aikštės papuošimui pirkti, savivaldybė sulaukė dviejų pasiūlymų. Kol kas žinoma tik tiek, kad eglė bus dirbtinė.

I.Šakalienės teigimu, miestui kalėdinės puošmenos, įskaitant ir Atgimimo aikštės eglutę, kainuos apie 190 tūkst. eurų. Į šią sumą nepatenka Teatro aikštės dekoravimas, kalėdinių-naujametinių renginių mieste organizavimo paslaugos bei Naujųjų metų fejerverkas.

Tam kalėdinių renginių organizatoriui viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“ skirtas atskiras biudžetas – dar apie 90 tūkst. eurų.

Lapkričio 30-ąją 17 val. Teatro aikštėje bus įžiebta natūrali Kalėdų eglė. Trejus pastaruosius metus Teatro aikštę puošė klaipėdiečių namų aplinkoje išaugintos ir miestui dovanotos sidabrinės eglės.

Tam, kad ši tradicija nenutrūktų, organizatoriai kviečia miestiečius iki šios savaitės pabaigos (lapkričio 10-osios) siūlyti pagrindinės miesto eglės vertas kandidates.

Reikalavimai eglei – 10–12 metrų aukščio, skarota, tolygiai nuaugusi.

„Klaipėdos šventės“ išspręs visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
KIEK ŽINAU SAKALIENE IR DUDA TURI LABAI STIPRU UŽNUGARĮ. JŪS KAIMIEČIAI NEPILKIT ŠUDO.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Kiek kainuos šventinis vajus Putiekienė informuos, o tai miesto valdžia pilnai visko nedasakys, bijos prisipažinti kiek paleis vėjais.

JANKAUSKIENE JURATE

JANKAUSKIENE JURATE portretas
KAIP SAKALIENE NUGROBIAI TA NEKELNOJAMA TURTĄ.NEDUOSI MASIULIUI BUS BLOGOS PASEKMES.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių