Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje prie siuntų skyriaus – eilės: skuba siųsti dovanas

2020-12-17 16:00

Artėjant kitokioms Kalėdoms, klaipėdiečiai vis dažniau pastebi keistų, iki šiol nepatirtų gyvenimo aspektų. Vienas jų – eilė prie uostamiesčio autobusų stoties.

Ažiotažas: savaitės pradžioje norintieji per autobusų stoties siuntų skyrių perduoti dovanas nuo ryto rikiavosi eilėje.
Ažiotažas: savaitės pradžioje norintieji per autobusų stoties siuntų skyrių perduoti dovanas nuo ryto rikiavosi eilėje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kaukėtų žmonių vorelė nuo ankstaus ryto kasdien rikiuojasi prie stoties siuntų skyriaus. Šis būdas perduoti dovanas, kad adresatai jas gautų tą pačią dieną, šią savaitę suviliojo kur kas daugiau žmonių nei ankstesniais metais.

Kadangi į siuntų skyrių įleidžiama po vieną, eilė norinčiųjų paduoti siuntas arba jas pasiimti rikiuojasi lauke.

Žinia apie judėjimo ribojimus daugybę žmonių pastūmėjo suskubti išsiųsti dovanas artimiesiems pirmosiomis savaitės dienomis.

Pirmadienį, palyginti su pernai, siuntų padaugėjo nuo 20 iki 30 proc. Klaipėdiečiai išsiuntė apie 350–400 siuntų.

Antradienį gauta ir atiduota daugiau nei 500 siuntų.

"Iki sekmadienio siuntų srautas buvo maždaug nusistovėjęs ir atitiko praėjusių metų lygį. Bet po sekmadienio prasidėjo tikras kosmosas. Galima suprasti tokį antplūdį, žmonės skuba siųsti dovanas, nes dėl judėjimo ribojimų ne visi galės atvažiuoti į stotis jų pasiimti. Be to, paaiškėjo, kad ir patys žmonės negalės nuvykti pas artimuosius", – kalbėjo bendrovės "Klaipėdos autobusų parkas" Eksploatacijos departamento direktorius Imantas Paliakas.

Kad gyventojai trumpiau šaltų lauke, siuntų skyriuje nuo pirmadienio dirba dviem darbuotojais daugiau, dabar šiame skyriuje – penki žmonės. Taip siekiama, kad visi norintieji galėtų išsiųsti ir gauti siuntas tą pačią dieną.

Didžiausias klientų antplūdis siuntų skyriuje fiksuojamas apie 8 val. ryte, bet skyrius darbą pradeda 5.15 val. ir baigia 21 val. Tad, pasirinkę ankstyvesnį ar vėlesnį laiką, žmonės gali nešalti lauke.

"Mūsų privalumas, kad norimą tašką siunta gali pasiekti tą pačią dieną. Didžioji dalis jų siunčiama į Vilnių, Kauną ir kitus didžiuosius šalies miestus. Į atokesnius savivaldybių centrus siunčiama kur kas mažiau siuntų", – teigė pašnekovas.

Siuntų skyrius gruodžio 24-ąją dirbs įprastu laiku. Pirmąją Kalėdų dieną neveiks, gruodžio 26 ir 27 d. dirbs sekmadienio grafiku nuo 5.15 iki 19.30 val.

Gruodžio 31-ąją šis skyrius dirbs įprastai, o sausio 1-ąją neveiks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų