Klaipėdoje pristatytas lietuviškas elektromobilis

Ketvirtadienį uostamiestyje pristatytas pirmasis elektromobilis, kuris buvo sukonstruotas Lietuvoje.

Vien elektra varomas automobilis gali nuvažiuoti apie 160 km, tad jį konstravusios Lietuvos elektromobilių asociacijos direktorius Vaidotas Lašas pabrėžė, jog jis tinkamas tik netolimiems atstumams važiuoti.

"Tai miesto automobilis, skirtas nuvažiuoti į darbą, į prekybos centrus. Jis gali būti tik kaip antrasis šeimos automobilis, nes tolimų distancijų važiuoti nepavyks", – patikino V.Lašas.

Elektromobilis pasikrauna per kelias valandas, o tai kainuoja apie 6 litus. Jį galima krauti specialiose rozetėse arba standartinėse, esančiose namuose.

"Yra specialus antgalis, kuris tinkamas automobilį krauti standartinėse rozetėse, tad jį galima pakrauti garaže ar tiesiog kieme, tereiktų  laido ilgintuvo", – paaiškino V.Lašas.

Tai pirmasis Lietuvoje sukonstruotas elektra varomas automobilis, tačiau ateityje ketinama pagaminti ir daugiau. Kol kas elektra kraunamas elementas gali būti įmontuotas tik į "Toyota Aygo" automobilius. Pašnekovas patikino, jog vėliau planuojama perkonstruoti ir kitus automobilius.

Šis elementas kainuoja apie 30 tūkst. litų. Jis tarnautų 0,5 mln. kilometrų.


Šiame straipsnyje: elektromobilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir teorijos

na ir teorijos portretas
Kiemuose ir taip nera vietos o jus siulote tureti du automobilius, viena miestui kita uzmiesciui. Beje kaip matavote maksimaliai galima atstuma, kazkaip itartinai per didelis. Kas cia per nesamone nusitiesti is buto prailgintuva iki automobilio ir taip ji ikrauti. Tai nesaugu ir netoleruotina. Dar to betruko kad is daugiabuciu langu ir balkonu kiekvienas auto valdytojas po prailgintoja nusities. Ir kam pagaliau pirkti elektromobili, kai uztenka tureti koki nauja VW ryjanti vos 3 ltr 100 km, su dujom gausis ir dar pigiau.

post scriptum

post scriptum portretas
įdomūs skaičiai gaunasi: kaina važiuojant 500.000 km. Benzino variantas: 500.000 km x 8l/100km x 5 Lt = 200.000 Lt Elektros variantas: 500.000 km/160 km x 6 Lt + 30.000 Lt = 48750 Lt

pirmam

pirmam portretas
tai variantas privačiuose namuose gyvenantiems. Dauguma daugiabučių gyventojų negalėtų sau leisti nupirkti įranga už 30 štukių.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių