Klaipėdoje – privataus darželio iniciatyva

Privatų darželį Klaipėdoje norintys įsteigi verslininkai nusivylę – miestiečiams tokia paslauga yra per brangi.

Idėja uostamiestyje įkurti privatų lopšelį-darželį kilo klaipėdietės Vaidos Galkauskienės galvoje.

„Kol kas darželis dar neveikia, tik tiriame poreikį. Tačiau pripažinsiu, kad sekasi gana prastai – atsiliepia nedaug žmonių“, - neslėpė verslininkė.

Ji neatmetė galimybės, kad tėvus atbaido paslaugos kaina. Per mėnesį už vaiko priežiūrą privačiame lopšelyje-darželyje reikėtų sumokėti 1130 litus, o savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigose tokia paslauga kainuoja apie 200 litus.

„Tačiau mažinti kainos negaliu. Tų patalpų, kuriose veiktų darželis, labai brangi nuoma, todėl ir paslaugos kaina tokia didelė“, - teigė V.Galkauskienė.

Idėja kurti privatų darželį kilo todėl, kad kelerius pastaruosius metus vaikams buvo labai sunku patekti į savivaldybės ugdymo įstaigas. Vienu metu buvo susidariusi 6 tūkst. laukiančiųjų eilė.

„Dabar tokių problemų tikrai nebėra. Turime duomenų bazėje, kurioje aiškiai matyti, ar į eilę įrašytas vaikas lanko darželį ir kurį. Anksčiau buvo taip, kad vaikas yra įrašytas į eilę lankyti kokias penkias įstaigas, vieną jų lanko, tačiau nėra išbrauktas iš eilės, todėl jos ir buvo tokios išpūstos“, - aiškino savivaldybės Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vyriausioji specialistė Laima Jakubėnaitė.

Lapkričio 1 dienos duomenimis, uostamiesčio lopšeliuose-darželiuose yra 533 laisvos vietos. Švietimo skyriaus specialistai duomenis apie laisvas vietas darželiuose atnaujina kas mėnesį ir juos skelbia savivaldybės interneto svetainėje.


Šiame straipsnyje: darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių