Klaipėdoje sergamumas COVID-19 sparčiai įsibėgėja

Nors uostamiestyje sergamumas COVID-19 sparčiai auga, daugumos ligonių būklė kol kas nėra sunki, hospitalizuota tik per šimtą pacientų.

Vakar dienos duomenimis, Klaipėdoje COVID-19 sirgo 3 391 asmuo, pagal sergančiųjų skaičių Lietuvoje mus lenkė tik Vilnius.

"Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, bendras sergamumas auga. Per parą turėjome nustatytus 525 naujus COVID-19 atvejus, kai užvakar per parą buvo nustatyta 436. Didėjimas yra, ir manome, kad kol kas kopiame į kalną", – apgailestavo Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Po žiemos atostogų auga moksleivių sergamumas, tačiau bent jau ligoninėse situacija yra stabili.

"Kol kas nėra pagrindo nerimauti. Lovų užimtumas netgi sumažėjęs po prieš tai buvusios bangos. Omikrono atmaina dar nesukėlė sunkių pacientų būklių. Iš 215-os COVID-19 sergantiesiems skirtų lovų pas mus yra užimta tik 104, o Reanimacijos skyriuje iš 40 lovų užimta tik 16", – vardijo R.Perminienė.

Nuo pandemijos pradžios Klaipėdoje nuo COVID-19 mirė 354 žmonės, dar 816 žmonių mirtis susijusi su virusu.

Klaipėda, kur užsikrėtimų skaičius sparčiai auga, vis dar atsilieka nuo Lietuvos vidurkio pagal gyventojų vakcinavimą.

Uostamiestyje yra pasiskiepiję 59,7 proc. žmonių, iš viso 88 995 klaipėdiečiai, tai yra beveik 10 proc. mažiau nei šalies vidurkis (69,3 proc.).

"Nuo šios savaitės pradžios sveikatos apsaugos ministras pavedė visiems pirminės sveikatos priežiūros centrams vakcinuoti savo pacientus. Taigi visoje šalyje vakcinavimo punktai bus decentralizuojami. Vilnius, Kaunas taip pat uždaro savo didžiuosius vakcinavimo centrus. Pas mus irgi centralizuotame centre Futbolo mokykloje besiskiepijančiųjų yra sumažėję, todėl priimtas sprendimas nuo vasario 1 dienos tą centrą uždaryti", – teigė R.Perminienė.

Tačiau vakcinavimo vietų tinklas, kur žmonės galės pasiskiepyti, Klaipėdoje išliks platus ir, manoma, poreikiai bus patenkinti.

Vakcinuojama bus 23 pirminiuose sveikatos priežiūros centruose, taip pat "Akropolio" vaistinėje ir Nacionalinio kraujo centro pastate Naikupės gatvėje, kur gyvos eilės principu be išankstinės registracijos du kartus per savaitę bus galima vakcinuotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
labai keistai viskas atrodo esi nevakcinuotas ir nesergi visi aplinkui vakcinuoti krenta kaip lapai ar ne paradoksas

taigi

taigi portretas
serga tik vakcinuoti pazistami, po 2 vakcinu

Daktaras Mengelė

Daktaras Mengelė portretas
Nesiskiepykite.Krematoriumai negali būti be darbo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių