Klaipėdoje šį sezoną šilumos kaina rekordo nepasieks?

Šilumos kaina Klaipėdoje šį šildymo sezoną neturėtų pasiekti rekordinės miesto istorijoje. To viliasi uostamiesčio energijos tiekėjai. Prognozuojama, kad gamtinių dujų kaina nepasieks tokių aukštumų.

Didžiausia šilumos kaina uostamiesčio istorijoje buvo užfiksuota daugiau nei dvejus. Ji įsigaliojo nuo 2009 metų vasario 1 dienos ir siekė 25,22 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Rugpjūtį ir rugsėjį uostamiestyje šilumos kaina nekito. Ji išliko 22,94 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Gyventojams pastarasis yra lengvatinis - 9 proc.

„Nemanau, kad Klaipėdoje šilumos kaina šį šildymo sezoną pasieks tą rekordą. Tiek dujos nepabrangs. Dujų kaina nuo sausio 1 iki rugsėjo 1 dienos išaugo 40 proc., o šilumos kaina Klaipėdoje – 18 proc. Skirtumas atsiranda dėl nepriklausomų šilumos gamintojų“, – tvirtino bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius Vytautas Valutis.

Šilumos kaina perskaičiuojama kiekvieną mėnesį, kai išlaidos jos pagaminimui išauga ar sumažėja daugiau nei 5 proc.

Šildymo sezonas uostamiestyje paprastai prasideda spalio viduryje ar pabaigoje. Pasiruošimas jam vyksta sklandžiai be didelių nukrypimų ar netikėtumų.

V.Valučio teigimu, šilumos trasų renovavimo darbai vyko sėkmingai. Jų pakeista 4 kilometrai. Šie darbai kainavo 13,2 mln. litų. Esamo turto atnaujinimui išleista 2 mln.

V.Valutis pasakojo, kad baigiama atvežti rezervinį kurą. Įmonė privalo turėti tokias jo atsargas, kad, jei būtų nutrauktas gamtinių dujų tiekimas, būtų galima dirbti mėnesį, esant žemiausiai lauko temperatūrai. Pastaroji uostamiestyje yra 19 laipsnių šalčio.

Baigiamas atnaujinti ir vandens šildymo katilas. Jame bus sumontuoti naujos kartos degikliai, kurie sumažina neigiamą poveikį aplinkai. Lapkritį jis turėtų pradėti veikti.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis tvirtino, 93 proc. daugiabučių namų, įstaigų šildymo sezonui yra pasiruošę. Juose yra atlikti pastatų sistemų hidrauliniai bandymai, kurie parodo, kad pasiruošta priimti tiekiamą šilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojas

stebetojas portretas
O kas pasake, kad rekordai silumos brangime baigsis sia ziema, pagal visas prognozes drastiskas silumos brangimas tik prasiseda sia ziema, jug ne veltui butai su miesto sildymu pinga ne dienomis, o valandomis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių