Klaipėdoje šildymo kol kas dar neišjungs

Nors klaipėdiečiai reiškia įvairias nuomones dėl šildymo, naujoji valdžia jo išjungti dar neketina. Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad sprendimas vėliau pabaigti šildymo sezoną mieste priimtas atsižvelgus į nepalankias orų prognozes.

Savivaldybės feisbuko paskyroje žmonės prirašė per 90 komentarų. Vieni tikino, kad šildymą jau seniai reikėjo išjungti, kiti – kad dar tikrai ne laikas, nes orai atvėso.

„Išjunkite šildymą ir kuo greičiau“, – reikalavo viena moteris, matyt, iš nerenovuoto namo.

„Atjungtų, šauktumėte „šalta, vaikai serga“. Išjungs nuo gegužės. Nėra taip šilta. Vakare vėsoka“, – rašė kita moteris.

Dar kiti komentavo, kad dejonės nieko nepakeis.

Niekaip nesuprantu, negi nenusibosta dejuoti, gal geriau imti ir susitvarkyti savo namus?

„Niekaip nesuprantu, negi nenusibosta dejuoti, gal geriau imti ir susitvarkyti savo namus? Įsirengiate automatizuotą šilumos punktą, jis atšilus nebešildo, atvėsus vėl pašildys“, – patarė klaipėdietė.

Anot sinoptikų, artimiausiomis dienomis išsilaikys vėsūs ir lietingi orai, o oro temperatūra dieną nepakils aukščiau 12 laipsnių.

Savivaldybė pranešė, kad pabaigus šildymo sezoną ir nutraukus biudžetinių įstaigų šildymą būtų sudėtinga užtikrinti higienos normos reikalavimų įgyvendinimą Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo bei socialinių paslaugų įstaigose.

Taip pat primenama, kad žmonės patys gali namo gyventojų balsų dauguma nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų reikalavimų.

Įmonės „Klaipėdos energija“ duomenimis, galimybe anksčiau nutraukti šildymą jau pasinaudojo aštuoni uostamiesčio daugiabučiai.

Jeigu šildymą nutraukti nori daugiau negu pusė namo gyventojų, rekomenduojama raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę (bendrijos pirmininką ar administratorių) dėl patalpų šildymo nutraukimo.


Klaipėdoje šildymo sezonai baigti

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

2020 m. – balandžio 30 d.

2021 m. – gegužės 3 d.

2022 m. – gegužės 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokių šilumos išjungimų

Jokių šilumos išjungimų portretas
Nemėginkit! O tie gyvuliai, kurie namų nerenovavo, nieko nesirūpina ir dabar šilumos negali reguliuoti, tegul stovi dabar prie atvirų langų. Šūddas jis visur smirda. Ir prie atdaro lango.

tai

tai portretas
bobute sake, kad vasara bus saltu dienu, tai tiek to, palikim sildyma iki vasaros, matomai meras atstovauja ....... ir viska numate. Nuo vilko begom, ant meskos uzbegom...

klaipeda

klaipeda portretas
Klaipedos valdzia laukia ziemos. todel ir neisjungia sildymo. Sildymas brangiausias jokio jiems taupymo nereikia. Gyventojai sumokes o jie sau premijas issimokes. Kiek val;dzia gali dar taip tyciotis. Saule sviecia kambarius isildo nera salta. Kam salta jiems ir vasara salta. Tegul isijungia sildytuvus. Daugiausia sala kas gauna kompensacijas moket jiems nereikia jie sutiktu kad ir vasara sildytu jiems gi nemokamai..
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių